„Rugăciune și bucurie sub aripa Bisericii”. Activități pentru copii în parohia Feldru

de | oct. 30, 2023

Parohia Ortodoxă Română Feldru, în colaborare cu Asociația Tinerilor Ortodocși ”Sfinții Martiri Năsăudeni”, a organizat, în data de 21 octombrie 2023, mai multe activități educativ-religioase în localitatea Feldru. La acestea au participat aproximativ 100 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani, din clasele I-IV.

Momentul a debutat cu rugăciune, jocuri de cunoaștere, jocuri de grup, ateliere, prevenție rutieră, cateheză, cântece la chitară, iar, la final, a avut loc un foc de tabără și multă bucurie.

„Pentru copii a fost un prilej de a evada din ghearele tehnologiei, de a se bucura de natură, de a se ruga și de a socializa într-un cadru duhovnicesc, de siguranță.”, a precizat părintele paroh Ioan Clapa.

„În cadrul catehezei, le-am vorbit copiilor despre importanța cuvintelor, pornind de la versetul scripturistic «Pentru orice cuvânt deșert pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecății» (Mt. 12, 36). Astfel, am insistat asupra acestui aspect deoarece cu ele putem să-i facem fericiți pe oameni sau putem să-i rănim. Prin cuvinte ne putem apropia de Dumnezeu, să vorbim cu El, dar ele pot să provoace și suferință și durere atunci când vorbim vulgar cu cei de lângă noi.

Aducem mulțumiri alese domnișoarei prof. Gina Bontaș, conducerii Liceului Tehnologic Feldru, d-lui director Călin Sbîrciu și d-nei director adjunct Ioana Nechiti, pentru spațiul generos oferit pentru activități și ateliere, și domnului șef de post, Florin Urs, pentru atelierul de prevenție rutieră.

Nu în ultimul rând, le mulțumesc voluntarilor din localitățile apropiate, dar și celor din Feldru, care mă sprijină de fiecare dată și alături de care am reușit să formăm o familie misionară”, a declarat părintele paroh .

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...