Sărbătoare aleasă în parohia Chinteni, în ziua de pomenire a Sfinților Ardeleni

de | oct. 23, 2015

Parohia „Sfinții Cuvioși Mărturisitori ai Ortodoxiei Visarion Sarai, Sofronie de la Cioara și Sfântul Mucenic Oprea Miclăuș” din localitatea clujeană Chinteni și-a sărbătorit miercuri, 21 octombrie, hramul. Credincioșii, prezenți în număr mare în locașul de cult, au avut parte de momente de bucurie și de înaltă trăire duhovnicească.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele Dan Hognogi, protopopul de Cluj I și de un sobor de preoți, din care a făcut parte și părintele Gheorghe Șanta, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
În cuvântul de învățătură părintele protopop a vorbit despre jertfa și importanța Sfinţilor Ardeleni pentru ortodoxia românească.

După Sfânta Liturghie, preoții au săvârșit Taina Sfântului Maslu, apoi a fost lansată cartea „Sfinții Cuvioși Mărturisitori Visarion, Sofronie și Mucenicul Oprea, ocrotitorii noștri spirituali”, scrisă de părintele paroh din Chinteni, Simion Abraham și publicată la Editura Renașterea.

La final, părintele paroh a adus mulțumiri credincioșilor, soborului de preoți, dar și autorităților locale, care s-au implicat în organizarea evenimentului, în frunte cu doamna primar, Lucia Suciu.
La slujbă a participat și un grup de elevi de la școala din localitate, însoțiți de profesorul de religie Mădălin Trohonel și de doamna director a Școlii Gimnaziale Chinteni.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...