Sărbătoare în localitatea Telciu

de | dec. 7, 2016 | Activități parohiale

Ziua de 6 decembrie este în fiecare an prilej de sărbătoare pentru credincioşii Parohiei Ortodoxe Telciu, deoarece Sfântul Ierarh Nicolae este ocrotitorul Bisericii parohiale din centrul localităţii, a trnsmis pentru radio Renașterea, Pr. Anton-Viorel Pop.

Sărbătoarea Sfântului Nicolae a adunat în Biserică la Sfânta Liturghie un sobor de şase preoţi slujitori: pr. Gavrilă Zinveliu din Bichigiu, pr. Nalaţ Florin de la Parva, pr. Ovidiu Tofan din Telcişor, pr. Teodor Sărmaş, pr. Dănuţ Părăscan şi pr. Anton Pop. Ei au fost înconjuraţi de credincioşii prezenţi în număr mare ca de obicei. În cuvântul de învăţătură părintele Gavrilă Zinveliu a subliniat importanţa sfinţilor ca modele pentru noi toţi, arătând că cei care l-au urmat pe Mântuitorul Hristos au depăşit coruptibilitatea inerentă fiinţei umane şi au reuşit să dobândească asemănarea cu Dumnezeu. Totodată, părintele a explicat credincioşilor de ce este important ca, mai ales în timpul posturilor, credincioşii să se mărturisească, menţionând că Taina Spovedanie este un bun mijloc de a ne cunoaşte şi recunoaşte pe noi înşine. La final, părintele Dănuț Părăscan a mulţumit tuturor pentru participare şi a salutat prezenţa oaspeţilor în Biserică. De asemenea, la ieşirea de la Sfânta Liturghie, toţi credincioşii au fost întâmpinaţi cu sarmale şi vin fiert, merinde pregătite cu dragoste de Comitetul şi Consiliul Parohial.

Sărbătoarea Sfântului Nicolae a continuat la Telciu şi după masă. De la ora 15:00 s-a săvârşit slujba Vecerniei, în cadrul căreia un grup de aproximativ douăzeci de copii din parohie au cântat colinde. După vecernie a urmat Taina Sfântului Maslu, unde au participat, pe lângă preoţii menţionaţi și părinții Nicolae Târgoveţ din Romuli şi Mihai Sîngeorzan din Dealul Ştefăniţei. În timp ce preoţii i-au miruit pre credincioşi, grupul de copii al Parohiei Telciu, coordonat de pr. Anton Pop, a susţinut un recital de colinde. Seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat cu o agapă frăţească, la care au participat slujitorii Bisericii şi invitaţii.

 

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...