Sărbătoare în localitatea Telciu

de | dec. 7, 2016 | Activități parohiale

Ziua de 6 decembrie este în fiecare an prilej de sărbătoare pentru credincioşii Parohiei Ortodoxe Telciu, deoarece Sfântul Ierarh Nicolae este ocrotitorul Bisericii parohiale din centrul localităţii, a trnsmis pentru radio Renașterea, Pr. Anton-Viorel Pop.

Sărbătoarea Sfântului Nicolae a adunat în Biserică la Sfânta Liturghie un sobor de şase preoţi slujitori: pr. Gavrilă Zinveliu din Bichigiu, pr. Nalaţ Florin de la Parva, pr. Ovidiu Tofan din Telcişor, pr. Teodor Sărmaş, pr. Dănuţ Părăscan şi pr. Anton Pop. Ei au fost înconjuraţi de credincioşii prezenţi în număr mare ca de obicei. În cuvântul de învăţătură părintele Gavrilă Zinveliu a subliniat importanţa sfinţilor ca modele pentru noi toţi, arătând că cei care l-au urmat pe Mântuitorul Hristos au depăşit coruptibilitatea inerentă fiinţei umane şi au reuşit să dobândească asemănarea cu Dumnezeu. Totodată, părintele a explicat credincioşilor de ce este important ca, mai ales în timpul posturilor, credincioşii să se mărturisească, menţionând că Taina Spovedanie este un bun mijloc de a ne cunoaşte şi recunoaşte pe noi înşine. La final, părintele Dănuț Părăscan a mulţumit tuturor pentru participare şi a salutat prezenţa oaspeţilor în Biserică. De asemenea, la ieşirea de la Sfânta Liturghie, toţi credincioşii au fost întâmpinaţi cu sarmale şi vin fiert, merinde pregătite cu dragoste de Comitetul şi Consiliul Parohial.

Sărbătoarea Sfântului Nicolae a continuat la Telciu şi după masă. De la ora 15:00 s-a săvârşit slujba Vecerniei, în cadrul căreia un grup de aproximativ douăzeci de copii din parohie au cântat colinde. După vecernie a urmat Taina Sfântului Maslu, unde au participat, pe lângă preoţii menţionaţi și părinții Nicolae Târgoveţ din Romuli şi Mihai Sîngeorzan din Dealul Ştefăniţei. În timp ce preoţii i-au miruit pre credincioşi, grupul de copii al Parohiei Telciu, coordonat de pr. Anton Pop, a susţinut un recital de colinde. Seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat cu o agapă frăţească, la care au participat slujitorii Bisericii şi invitaţii.

 

Ultimele articole

Zi cum poți, dar zi mereu!

Zi cum poți, dar zi mereu!

Pând te-ai sculat dimineața din somn, întâi să povățuiască în viața ta nevinovata rugăciune. Dă repede cu apă rece pe ochi să sară somnul, fă trei închinăciuni în fața sfintelor icoane și apoi începe cu rugăciunile începătoare: „Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție!...

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Duminica a treia din Postul Mare a însemnat pentru credincioșii ortodocși ai Parohiei Ortodoxe Nepos un moment de mare sărbătoare duhovnicească: din încredințarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei un grup de elevi seminariști din Cluj-Napoca...