Sărbătoare în parohia ortodoxă Corvinești, de praznicul Sf. Cuvioase Parascheva

de | oct. 17, 2022 | Activități parohiale

Zi de aleasă sărbătoare în Parohia Ortodoxă Corvinești, din județul Bistrița-Năsăud, unde timp de trei zile, cu prilejul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, s-a praznuit hramul bisericii. Părintele paroh, Vlad Murgoi transmite că programul liturgic a început vineri cu prilejul sărbătorii, iar Duminică, 16 Octombrie 2022, comunitatea parohială a primit vizita Părintelui Arhidiacon Olimpiu Benea, profesor conferențiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca, la catedra Noului Testament.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele profesor a subliniat în cuvântul de învățătură faptul că „Cuvântul lui Dumnezeu poate să rodească în sufletele tuturor oamenilor însă este nevoie și de multă rabdare după cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos „Întru răbdarea voastră veți dobândi sufletele voastre!” (Luca 21, 19).

La Sfânta Liturghie, răspunsurile la strană au fost date de către maicile de la Mănăstirea Salva, iar la sfârșitul evenimentelor părintele paroh Vlad Murgoi a adus mulțumiri deosebile părintelui profesor dăruindu-i o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Sărbătoarea Naşterii Domnului, numită în popor Crăciunul, ne aduce vestea venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu făcut om, pentru mântuirea noastră, fiind cea mai importantă sărbătoare pentru comunitatea noastră parohială din cartierul Gheorgheni, care își serbează...