Școala de vară la Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime” din Bistrița

de | iul. 14, 2016 | Activități parohiale

La Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime” din Bistrița va avea loc o primă ediție a Școlii de vară „Copilărie binecuvântată, într-o vacanță activă”. Până în prezent s-au înscris un  număr de aproximativ 35 de copii, care, timp de o săptămână, vor beneficia de un program diversificat și vor lua parte la multiple jocuri în aer liber, ateliere practice și discuții tematice, întreceri și competiții sportive. Din activitățAfisile care vor avea loc nu vor lipsi: atelierul de povești, litografie, cruciulițe, quilling, cântece la chitară, vizionări de filmulețe, dar și participarea la slujbele oficiate în biserica noastră.
Activitățile vor avea loc zilnic, de luni și până vineri, de la ora 16:00 la Biserica ortodoxă „Sfânta Treime” din Bistrița, de pe strada Tudor Vladimirescu nr. 24. În fiecare seară, de la ora 18:00, după programul interactive desfășurat în cadrul școlii de vară, copiii vor participa și la programul duhovnicesc, care constă fie în Paraclisul Maicii Domnului, Vecernie sau rugăciunile de seară.

Programul este de luni până vineri (ora 16:00-19:00) și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani, iar activitățile cuprinse nu implică niciun fel de aport financiar din partea participanților. Proiectul se realizează în parteneriat cu Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Bistrița și Asociația Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud.

Intenția acestui proiect este de a veni în sprijinul părinților și copiilor și de a oferi o alternativă la petrecerea timpului liber, una care să îmbine învățarea prin comunicare și interacțiune și participarea la activități menite să dezvolte abilități practice. A transmis pentru Radio Renașterea pr. Tudor Mudure.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...