Seară de film cu tinerii ortodocși ai protopopiatului Bistrița

de | oct. 20, 2015 | Activități parohiale

Tinerii din Protopopiatul Ortodox Bistrița s-au întâlnit sâmbătă, 17 octombrie 2015, în sala festivă a protopopiatului, unde au participat la o seară de film.

Filmul pe care l-au urmărit ,,Sister act I” este un film de factură religios-morală și ed6ucativă. Pelicula
înfățișează povestea unei tinere cântărețe care din lumea patimilor  în care viețuia, forțată de împrejurări, ajunge la o mănăstire de măicuțe, unde prin muzică îl va descoperi cu adevărat pe
Dumnezeu, ajungând ca principiul fundamental în viață să-i devină credința. De asemenea, se remarcă modul în care se înfăptuiește lucrarea divină, prin ieșirea în lume la misiune.

La final au urmat discuţii tematice pe marginea filmului vizionat. Printre cei care au adresat îndemnuri tinerilor au fost părinții Aurelian Poptean și Emanuel Vidican, precum și vicepreşedintele ,Asociaţiei „Părinţi pen4tru ora de religie”, filiala Bistrița-Năsăud, Marius Chiuzan, care a scos în evidenţă misiunea la care este chemată astăzi Biserica Ortodoxă, dar şi rolul deosebit de important pe care îl au tinerii în cadrul ei .

Pentru ca seara să fie cu totul aparte, la propunerea unor membrii ai Asociaţiei, au fost acordate diplome de merit câtorva tineri, care s-au implicat în mod activ în organizarea întâlnirii. Diplomă a primit din partea Asociaţiei şi părintele Emanuel Vidican, care se bucură în rândul tinerilor de o apreciere deosebită. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească şi socializare.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...