Şedinţă administrativă lunară şi cerc preoţesc la Huedin

de | nov. 16, 2016

În data de 15 noiembrie 2016, a avut loc la Sediul Protopopiatului Ortodox Huedin, şedinţa administrativă lunară. Şedinţa a început cu săvârşirea Acatistului Sfântului Paisie de la Neamţ, în Paraclisul Sfinţii Trei Ierarhi al Protopopiatului.

În sala de şedinţe au avut loc mai multe evenimente. Noul părinte secretar al protopopiatului, Pc. Pr. Tudor Petrovici, a depus jurământul de fidelitate şi onestitate faţă de Biserică. Fostul părinte secretar Pc. Pr. Bob Vlad, a primit din partea Protopopiatului Huedin Distincţia Protopop Martir Aurel Munteanu, pentru activitatea desfăşurată.

Aceeaşi distincţie a primit-o şi Pc. Pr. Tonca Ioan – preot pensionar, care în data de 2 octombrie 2016 a împlinit 45 de ani de preoţie. Acesta  a fost felicitat de preoţii prezenţi iar la rândul său a mulţumit pentru distincţia oferită.

Au urmat anunţurile administrative şi comunicările din partea Permanenţei eparhiale.

Preoţii au fost îndemnaţi să facă colecte în bani şi alimente, în această perioadă a Postului Crăciunului, pentru cei aflaţi în nevoi şi suferinţe.

Duminică, 13 noiembrie 2016, a avut loc în biserica Parohiei Huedin II, întrunirea cercului preoţesc Huedin, coordonat de pr. Lupuţan Dan. La începutul întâlnirii s-a săvârşit slujba Vecerniei la finalul căreia Pr. Căienar Ioan Vasile a ţinut o meditaţie referitoare la adevarata milostenie. A urmat o şedinţă de lucru, în cadrul căreia s-au dezbătut mai multe probleme pastoral-misionare.

Au fost prezenţi următorii preoţi: pr. Morcan Ioan – parohia Huedin I, pr. Petrovici Tudor – parohia Huedin II, pr. Lupuţan Dan – parohia Huedin III, pr. Sava Teodor – parohia Cetatea Veche Bolic, pr. Şaitiş Horea – preot de slujire caritativă şi pr. Căienar Ioan – parohia Nadăşu.

Preot  Lupuţan Dan

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...