Şedinţă administrativă lunară şi cerc preoţesc la Huedin

de | nov. 16, 2016

În data de 15 noiembrie 2016, a avut loc la Sediul Protopopiatului Ortodox Huedin, şedinţa administrativă lunară. Şedinţa a început cu săvârşirea Acatistului Sfântului Paisie de la Neamţ, în Paraclisul Sfinţii Trei Ierarhi al Protopopiatului.

În sala de şedinţe au avut loc mai multe evenimente. Noul părinte secretar al protopopiatului, Pc. Pr. Tudor Petrovici, a depus jurământul de fidelitate şi onestitate faţă de Biserică. Fostul părinte secretar Pc. Pr. Bob Vlad, a primit din partea Protopopiatului Huedin Distincţia Protopop Martir Aurel Munteanu, pentru activitatea desfăşurată.

Aceeaşi distincţie a primit-o şi Pc. Pr. Tonca Ioan – preot pensionar, care în data de 2 octombrie 2016 a împlinit 45 de ani de preoţie. Acesta  a fost felicitat de preoţii prezenţi iar la rândul său a mulţumit pentru distincţia oferită.

Au urmat anunţurile administrative şi comunicările din partea Permanenţei eparhiale.

Preoţii au fost îndemnaţi să facă colecte în bani şi alimente, în această perioadă a Postului Crăciunului, pentru cei aflaţi în nevoi şi suferinţe.

Duminică, 13 noiembrie 2016, a avut loc în biserica Parohiei Huedin II, întrunirea cercului preoţesc Huedin, coordonat de pr. Lupuţan Dan. La începutul întâlnirii s-a săvârşit slujba Vecerniei la finalul căreia Pr. Căienar Ioan Vasile a ţinut o meditaţie referitoare la adevarata milostenie. A urmat o şedinţă de lucru, în cadrul căreia s-au dezbătut mai multe probleme pastoral-misionare.

Au fost prezenţi următorii preoţi: pr. Morcan Ioan – parohia Huedin I, pr. Petrovici Tudor – parohia Huedin II, pr. Lupuţan Dan – parohia Huedin III, pr. Sava Teodor – parohia Cetatea Veche Bolic, pr. Şaitiş Horea – preot de slujire caritativă şi pr. Căienar Ioan – parohia Nadăşu.

Preot  Lupuţan Dan

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...