Şedinţă administrativă lunară şi cerc preoţesc la Huedin

de | nov. 16, 2016 | Activități parohiale

În data de 15 noiembrie 2016, a avut loc la Sediul Protopopiatului Ortodox Huedin, şedinţa administrativă lunară. Şedinţa a început cu săvârşirea Acatistului Sfântului Paisie de la Neamţ, în Paraclisul Sfinţii Trei Ierarhi al Protopopiatului.

În sala de şedinţe au avut loc mai multe evenimente. Noul părinte secretar al protopopiatului, Pc. Pr. Tudor Petrovici, a depus jurământul de fidelitate şi onestitate faţă de Biserică. Fostul părinte secretar Pc. Pr. Bob Vlad, a primit din partea Protopopiatului Huedin Distincţia Protopop Martir Aurel Munteanu, pentru activitatea desfăşurată.

Aceeaşi distincţie a primit-o şi Pc. Pr. Tonca Ioan – preot pensionar, care în data de 2 octombrie 2016 a împlinit 45 de ani de preoţie. Acesta  a fost felicitat de preoţii prezenţi iar la rândul său a mulţumit pentru distincţia oferită.

Au urmat anunţurile administrative şi comunicările din partea Permanenţei eparhiale.

Preoţii au fost îndemnaţi să facă colecte în bani şi alimente, în această perioadă a Postului Crăciunului, pentru cei aflaţi în nevoi şi suferinţe.

Duminică, 13 noiembrie 2016, a avut loc în biserica Parohiei Huedin II, întrunirea cercului preoţesc Huedin, coordonat de pr. Lupuţan Dan. La începutul întâlnirii s-a săvârşit slujba Vecerniei la finalul căreia Pr. Căienar Ioan Vasile a ţinut o meditaţie referitoare la adevarata milostenie. A urmat o şedinţă de lucru, în cadrul căreia s-au dezbătut mai multe probleme pastoral-misionare.

Au fost prezenţi următorii preoţi: pr. Morcan Ioan – parohia Huedin I, pr. Petrovici Tudor – parohia Huedin II, pr. Lupuţan Dan – parohia Huedin III, pr. Sava Teodor – parohia Cetatea Veche Bolic, pr. Şaitiş Horea – preot de slujire caritativă şi pr. Căienar Ioan – parohia Nadăşu.

Preot  Lupuţan Dan

Ultimele articole

Omul este dragoste | Părintele Constantin Galeriu

Omul este dragoste | Părintele Constantin Galeriu

Părintele Constantin Galeriu; „Revelația ne învață că Dumnezeu este dragoste. Existența își are începutul, de asemenea, în dragoste ca dar al lui Dumnezeu. Răscumpărarea și nașterea noastră din nou s-a făcut tot prin dragoste, o dragoste atât de mare, încât a dus la...

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...