Ședință în Protopopiatul Cluj I

de | dec. 16, 2016 | Activități parohiale

Joi, 15 decembrie 2016, a avut loc ședința administrativă lunară a preoților din protopopiatul Cluj I, informează corespondentul radio Renașterea pr. Mihai Pop.

În deschidere a fost săvârșită slujba de Te-Deum în biserica cu hramul „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca,IMAG0961 după care a urmat ședința administrativă condusă de pr. protopop Dan Hognogi. Acesta a mulțumit tuturor celor implicați în buna desfășurare a concertului caritabil din data de 2 decembrie, eveniment destinat sprijinirii unor persoane cu dizabilități. Evenimente caritabile similare vor avea loc și în perioada următoare, în data de 22 decembrie, un număr mare de artiști vor susține spectacolul de colinde „Trei păstori se întâlniră”. De asemenea maestrul Florin Piersic va dedica spectacolul pe care îl va susține în data de 19 februarie, ajutorării celor aflați în suferință.

Preoții prezenți l-au cunoscut pe cel mai nou membru al protopopiatului în persoana pr. Ovidiu Terțiș, proaspăt instalat la Parohia Așchileu Mare. S-a discutat și despre colecta realizată în duminicile trecute, aducându-se mulțumiri credincioșilor care s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe cei greu încercați.

În încheiere s-au discutat probleme de natură administrativă, dintre care amintim Hotărârea de Guvern nr. 741/2016 ce prevede respectarea unor norme tehnice în legătură cu cimitirele și capelele mortuare.

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...