Ședință în Protopopiatul Cluj I

de | dec. 16, 2016 | Activități parohiale

Joi, 15 decembrie 2016, a avut loc ședința administrativă lunară a preoților din protopopiatul Cluj I, informează corespondentul radio Renașterea pr. Mihai Pop.

În deschidere a fost săvârșită slujba de Te-Deum în biserica cu hramul „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca,IMAG0961 după care a urmat ședința administrativă condusă de pr. protopop Dan Hognogi. Acesta a mulțumit tuturor celor implicați în buna desfășurare a concertului caritabil din data de 2 decembrie, eveniment destinat sprijinirii unor persoane cu dizabilități. Evenimente caritabile similare vor avea loc și în perioada următoare, în data de 22 decembrie, un număr mare de artiști vor susține spectacolul de colinde „Trei păstori se întâlniră”. De asemenea maestrul Florin Piersic va dedica spectacolul pe care îl va susține în data de 19 februarie, ajutorării celor aflați în suferință.

Preoții prezenți l-au cunoscut pe cel mai nou membru al protopopiatului în persoana pr. Ovidiu Terțiș, proaspăt instalat la Parohia Așchileu Mare. S-a discutat și despre colecta realizată în duminicile trecute, aducându-se mulțumiri credincioșilor care s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe cei greu încercați.

În încheiere s-au discutat probleme de natură administrativă, dintre care amintim Hotărârea de Guvern nr. 741/2016 ce prevede respectarea unor norme tehnice în legătură cu cimitirele și capelele mortuare.

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...