Şedinţă preoţească lunară în Protopopiatul Ortodox Gherla

de | dec. 11, 2015

Joi, 10 decembrie 2015, în biserica  parohiei Gherla I cu hramul „Intrarea în Biserică  a Maicii Domnului”, preoţii din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Gherla, s-au întrunit în şedinţă lunară.

De această dată, la eveniment  au fost prezenţi și profesorii  de religie din  municipiul Gherla, şi din  şcolile  de pe  raza Protopopiatului.

Întâlnirea a debutat  cu oficierea Acatistului Sfântului Ierarh Nicolae, iar după încheierea acestei slujbe, părintele Grigore Moldovan, din parohia Sucutard, l-a evocat pe părintele Mihai Irimia, care a păstorit Parohia Sucutard şi  cele trei filii  aferente, pentru o perioadă relativ scurtă, de patru  ani, însă deosebit de rodnică atât din  punct de vedere administrativ, cât şi misionar.

În cea de a doua parte dl. Ioan Moldovan, profesor de religie  la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla, a susţinut o prelegere intitulată „Ateism şi anticlericalism în mediul virtual românesc”, accentuând ideile şi concepţiile care se pot întâlni pe internet şi pe site-urile de socializare, locul unde, aşa cum mulţi afirmă, „zeii vin ca să dispară”.

Întâlnirea celor prezenţi a avut drept scop îmbunătăţirea dialogului, a  relaţiei şi a misiunii în rândul tinerilor, care  reprezintă stâlpul societăţii de mâine.

La finalul întâlnirii au fost dezbătute o seamă de probleme administrative.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...