Şedinţă preoţească lunară în Protopopiatul Ortodox Gherla

de | dec. 11, 2015 | Activități parohiale

Joi, 10 decembrie 2015, în biserica  parohiei Gherla I cu hramul „Intrarea în Biserică  a Maicii Domnului”, preoţii din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Gherla, s-au întrunit în şedinţă lunară.

De această dată, la eveniment  au fost prezenţi și profesorii  de religie din  municipiul Gherla, şi din  şcolile  de pe  raza Protopopiatului.

Întâlnirea a debutat  cu oficierea Acatistului Sfântului Ierarh Nicolae, iar după încheierea acestei slujbe, părintele Grigore Moldovan, din parohia Sucutard, l-a evocat pe părintele Mihai Irimia, care a păstorit Parohia Sucutard şi  cele trei filii  aferente, pentru o perioadă relativ scurtă, de patru  ani, însă deosebit de rodnică atât din  punct de vedere administrativ, cât şi misionar.

În cea de a doua parte dl. Ioan Moldovan, profesor de religie  la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla, a susţinut o prelegere intitulată „Ateism şi anticlericalism în mediul virtual românesc”, accentuând ideile şi concepţiile care se pot întâlni pe internet şi pe site-urile de socializare, locul unde, aşa cum mulţi afirmă, „zeii vin ca să dispară”.

Întâlnirea celor prezenţi a avut drept scop îmbunătăţirea dialogului, a  relaţiei şi a misiunii în rândul tinerilor, care  reprezintă stâlpul societăţii de mâine.

La finalul întâlnirii au fost dezbătute o seamă de probleme administrative.

Ultimele articole

Dragostea niciodată nu se sfârşeşte

Dragostea niciodată nu se sfârşeşte

Bătrânul Epifanie zicea: „Dragostea adevărată se aseamănă cu flacăra unei lumânări. Oricâte alte lumânări s-ar aprinde din ea, flacăra primeia rămâne întreagă şi nu se micşorează deloc. Şi, fiecare nouă lumânare, are aceeaşi flacără ca şi precedentele”. Cuvintele...

Sfinții Mărturisitori Ardeleni și statornicia în credință

Sfinții Mărturisitori Ardeleni și statornicia în credință

Sărbătoarea noastră din 21 octombrie este una relativ nouă ca pondere în viața liturgică a comunităților ortodoxe din Transilvania. Doar de câțiva ani este consemnată cu roșu în calendarele creștine ortodoxe ale eparhiei noastre, deși acești sfinți mărturisitori și...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...