Şedinţă preoţească lunară în Protopopiatul Ortodox Gherla

de | dec. 11, 2015 | Activități parohiale

Joi, 10 decembrie 2015, în biserica  parohiei Gherla I cu hramul „Intrarea în Biserică  a Maicii Domnului”, preoţii din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Gherla, s-au întrunit în şedinţă lunară.

De această dată, la eveniment  au fost prezenţi și profesorii  de religie din  municipiul Gherla, şi din  şcolile  de pe  raza Protopopiatului.

Întâlnirea a debutat  cu oficierea Acatistului Sfântului Ierarh Nicolae, iar după încheierea acestei slujbe, părintele Grigore Moldovan, din parohia Sucutard, l-a evocat pe părintele Mihai Irimia, care a păstorit Parohia Sucutard şi  cele trei filii  aferente, pentru o perioadă relativ scurtă, de patru  ani, însă deosebit de rodnică atât din  punct de vedere administrativ, cât şi misionar.

În cea de a doua parte dl. Ioan Moldovan, profesor de religie  la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla, a susţinut o prelegere intitulată „Ateism şi anticlericalism în mediul virtual românesc”, accentuând ideile şi concepţiile care se pot întâlni pe internet şi pe site-urile de socializare, locul unde, aşa cum mulţi afirmă, „zeii vin ca să dispară”.

Întâlnirea celor prezenţi a avut drept scop îmbunătăţirea dialogului, a  relaţiei şi a misiunii în rândul tinerilor, care  reprezintă stâlpul societăţii de mâine.

La finalul întâlnirii au fost dezbătute o seamă de probleme administrative.

Ultimele articole

19 mai – Sf. Sfințit Mc. Patrichie, episcopul Prusei

19 mai – Sf. Sfințit Mc. Patrichie, episcopul Prusei

Patrichie episcopul a stat de față înaintea eparhului Iulie care, căutând să-l facă să se închine la idoli, îi spunea că izvorârea apelor celor calde se face prin purtarea de grijă a zeilor și sunt vărsate pentru binele oamenilor. Sfântul mucenic i-a răspuns că...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...