Şedinţă preoţească lunară în Protopopiatul Ortodox Gherla

de | dec. 11, 2015 | Activități parohiale

Joi, 10 decembrie 2015, în biserica  parohiei Gherla I cu hramul „Intrarea în Biserică  a Maicii Domnului”, preoţii din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Gherla, s-au întrunit în şedinţă lunară.

De această dată, la eveniment  au fost prezenţi și profesorii  de religie din  municipiul Gherla, şi din  şcolile  de pe  raza Protopopiatului.

Întâlnirea a debutat  cu oficierea Acatistului Sfântului Ierarh Nicolae, iar după încheierea acestei slujbe, părintele Grigore Moldovan, din parohia Sucutard, l-a evocat pe părintele Mihai Irimia, care a păstorit Parohia Sucutard şi  cele trei filii  aferente, pentru o perioadă relativ scurtă, de patru  ani, însă deosebit de rodnică atât din  punct de vedere administrativ, cât şi misionar.

În cea de a doua parte dl. Ioan Moldovan, profesor de religie  la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla, a susţinut o prelegere intitulată „Ateism şi anticlericalism în mediul virtual românesc”, accentuând ideile şi concepţiile care se pot întâlni pe internet şi pe site-urile de socializare, locul unde, aşa cum mulţi afirmă, „zeii vin ca să dispară”.

Întâlnirea celor prezenţi a avut drept scop îmbunătăţirea dialogului, a  relaţiei şi a misiunii în rândul tinerilor, care  reprezintă stâlpul societăţii de mâine.

La finalul întâlnirii au fost dezbătute o seamă de probleme administrative.

Ultimele articole

30 mai – Sf. Cuv. Isaachie Mărturisitorul și Varlaam

30 mai – Sf. Cuv. Isaachie Mărturisitorul și Varlaam

Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul (sec. IV) – A trăit în timpul împăratului Valens (364-378), în timpul căruia Biserica suferea din cauza ereziei ariene, erezie a cărui adept era și împăratul. Sfântul Isaachie a părăsit pustiul și a venit la Constantinopol pentru...

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...