Seri duhovnicești, în parohiile clujene

de | mart. 23, 2017 | Activități parohiale

Miercuri, 22 martie 2017,  la Parohia „Sfântul Dumitru cel Nou”, paroh Pr. Iacob Cismaș,  a avut loc ultima întâlnire din  cadrul serilor duhovnicești derulate  în Postul Sfintelor Paşti, împreună cu parohiile „Sfântul  Mina”, paroh Pr. Dumitru Bărbos și  Parohia  „Nașterea Domnului”  din Cluj-Napoca, paroh Pr. Nicolae Buda.

Astfel, preotii și credincioșii  celor  trei parohii s-au rugat împreună la Taina Sfântului Maslu Maslului în biserica închinată Sfântului Dumitru cel Nou, din cartierul clujean Gheorgheni.

„De bună seamă, și în această seară,  în sfântul  lăcaș, Marta și Maria lucrau deopotriva, pentru ca, în timp ce toți cei prezenți se rugau, pe schelele ridicate pentru continuarea picturii, o echipă de iconari  dăruiau bisericii haina aleasă  pregătind-o de sărbătoarea târnosirii. Despre truda și  jertfa credincioșilor  dau mărturie  icoanele frumoase care îmbracă altarul, bolta și o mare parte a bisericii, sfinții coborând  parcă în  mijlocul nostru, spre întărirea credinței  și a nădejdii.”, a transmis pentru Radio Renașterea , Asănică Marilena.

Despre icoane și iconari a vorbit și părintele  Nicolae Buda, dar și  despre chipul nou și frumos al omului care se roagă în biserică,  împrumutând de la icoane lumină și blândețe. De asemenea, acesta a menționat că  postul este incomplet fără fapta bună și,  referindu-se la vindecarea soacrei lui Petru de către Mântuitorul, despre care spune una din Evanghelii de la Maslu, prin care Acesta şi-a arătat iubirea pentru aproapele, și noi suntem chemați să alinăm suferința celor bolnavi pentru a ne numi fiii lui Dumnezeu.

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...