Seri duhovnicești, în parohiile clujene

de | mart. 23, 2017 | Activități parohiale

Miercuri, 22 martie 2017,  la Parohia „Sfântul Dumitru cel Nou”, paroh Pr. Iacob Cismaș,  a avut loc ultima întâlnire din  cadrul serilor duhovnicești derulate  în Postul Sfintelor Paşti, împreună cu parohiile „Sfântul  Mina”, paroh Pr. Dumitru Bărbos și  Parohia  „Nașterea Domnului”  din Cluj-Napoca, paroh Pr. Nicolae Buda.

Astfel, preotii și credincioșii  celor  trei parohii s-au rugat împreună la Taina Sfântului Maslu Maslului în biserica închinată Sfântului Dumitru cel Nou, din cartierul clujean Gheorgheni.

„De bună seamă, și în această seară,  în sfântul  lăcaș, Marta și Maria lucrau deopotriva, pentru ca, în timp ce toți cei prezenți se rugau, pe schelele ridicate pentru continuarea picturii, o echipă de iconari  dăruiau bisericii haina aleasă  pregătind-o de sărbătoarea târnosirii. Despre truda și  jertfa credincioșilor  dau mărturie  icoanele frumoase care îmbracă altarul, bolta și o mare parte a bisericii, sfinții coborând  parcă în  mijlocul nostru, spre întărirea credinței  și a nădejdii.”, a transmis pentru Radio Renașterea , Asănică Marilena.

Despre icoane și iconari a vorbit și părintele  Nicolae Buda, dar și  despre chipul nou și frumos al omului care se roagă în biserică,  împrumutând de la icoane lumină și blândețe. De asemenea, acesta a menționat că  postul este incomplet fără fapta bună și,  referindu-se la vindecarea soacrei lui Petru de către Mântuitorul, despre care spune una din Evanghelii de la Maslu, prin care Acesta şi-a arătat iubirea pentru aproapele, și noi suntem chemați să alinăm suferința celor bolnavi pentru a ne numi fiii lui Dumnezeu.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...