Sfântul Ierarh Nectarie, sărbătorit la Cormaia

de | nov. 9, 2016 | Activități parohiale

Astăzi, când se face pomenirea Sfântului Ierarh Nectarie, credincioşii Parohiei Cormaia au fost în sărbătoare cu prilejul sărbătoririi ocrotitorului lor spiritual.
Sărbătoarea a început cu Slujba Sfințirii Apei, continuată de Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți din care au făcut parte părintele  Dan Cismaş – coordonatorul cercului misionar-pastoral, părintele Ioan Lăpuşte, părintele Ganea Gheorghe, părintele Vasile Ureche şi părintele Paul Gavriloaie. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de maicile de la mănăstirea din această localitate, care au adus multă bucurie celor prezenți.
Cuvântul duhovnicesc  pus la sufletele cormăienilor cu această ocazie a fost rostit de către preotul Dan Cismaş, care le-a tâlcuit pericopa apostolică, vorbindu-le despre reperele şi modelele de urmat în viața creştinească.
La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire a ctitorilor bisericii din Cormaia şi a tuturor celor care s-au ostenit la ridicarea ei şi au trecut la Domnul.
Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească la care părintele paroh  Zinveliu Vasile Petre i-a invitat pe toți cei care au fost prezenți să participe, ne-a transmis corespondentul Radio Renașterea în Protopopiatul Năsăud, preotul Paul Gavriloaie.

Ultimele articole

Agenda ierarhilor în Duminica a 5-a după Paști

Agenda ierarhilor în Duminica a 5-a după Paști

În Duminica a 5-a după Paști (a Samarinencei), 22 mai 2022, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...