Sfântul Ierarh Nectarie, sărbătorit la Cormaia

de | nov. 9, 2016

Astăzi, când se face pomenirea Sfântului Ierarh Nectarie, credincioşii Parohiei Cormaia au fost în sărbătoare cu prilejul sărbătoririi ocrotitorului lor spiritual.
Sărbătoarea a început cu Slujba Sfințirii Apei, continuată de Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți din care au făcut parte părintele  Dan Cismaş – coordonatorul cercului misionar-pastoral, părintele Ioan Lăpuşte, părintele Ganea Gheorghe, părintele Vasile Ureche şi părintele Paul Gavriloaie. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de maicile de la mănăstirea din această localitate, care au adus multă bucurie celor prezenți.
Cuvântul duhovnicesc  pus la sufletele cormăienilor cu această ocazie a fost rostit de către preotul Dan Cismaş, care le-a tâlcuit pericopa apostolică, vorbindu-le despre reperele şi modelele de urmat în viața creştinească.
La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire a ctitorilor bisericii din Cormaia şi a tuturor celor care s-au ostenit la ridicarea ei şi au trecut la Domnul.
Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească la care părintele paroh  Zinveliu Vasile Petre i-a invitat pe toți cei care au fost prezenți să participe, ne-a transmis corespondentul Radio Renașterea în Protopopiatul Năsăud, preotul Paul Gavriloaie.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...