Sfântul Nicolae, sărbătorit de copiii și tinerii Centrului de plasament din Beclean

de | dec. 8, 2015 | Activități parohiale

De dragul Sfântului Ierarh Nicolae, în perioada 5-7 decembrie 2015, copiii și tinerii Centrului pentru Protecția Copilului din orașul Beclean, jud. Bistrița-Năsăud, au primit și adus bucurie în sufletele celor prezenți. Astfel, în prima zi au vizionat un film din care au aflat că Sfântul Nicolae îi ajută pe toți cei aflați în nevoi, după care s-au bucurat că Moș Nicolae nu i-a trecut cu vederea nici în acest an, lăsând fiecăruia câte un mic dar.

În ziua prăznuirii Sfântului Nicolae, la Paraclisul „Sfântul Stelian” s-a săvârșit de la ora 16, Acatistul bSfântului Nicolae, urmat de un concert de colinde, susținut de grupul coral al Centrului de Plasament din Beclean, coordonat de părintele Alin Pop și educatorul din cadrul centrului, Sorin Chindriș, de grupul vocal al parohiei bistrițene Piatra, coordonat de părintele Ioan Clapa, de soliștii Petra și Marin Grad din municipiul Dej și profesorul de muzică Ioan Pop din orașul Beclean.

În cea de-a treia zi,  am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe starețul Mănăstirii Nușeni, părintele Paisie Iloaie, care a vorbit celor prezenți, mici și mari, despre bucuriile copilăriei. În cadrul serbării din această seară, tinerii de la Centru au prezentat în fașa publicului minunea Sfântului Nicolae cu fetele sărace, piesa de teatru de păpuși „Punguța cu doi bani”, iar grupul de copii de la Clubul Copiilor din Beclean au prezentat „valsul fulgului de nea”, a transmis pentru Radio Renașterea, corespondentul în protopopiatul Beclean părintele Alin Pop.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...