Sfântul Nicolae, sărbătorit în parohie Berchieșu

de | dec. 10, 2016 | Activități parohiale

Cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, în biserica ,,Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Berchieşu, protopopiatul Turda, ziua de marţi, 6 decembrie 2016, a fost o zi de aleasă sărbătoare şi bucurie. Programul liturgic a debutat dimineaţa, de la ora 9, cu slujba Utreniei și a continuat cu săvârşirea Sfintei şi Dumnezeiştii Liturghii, la care au participat pe lângă credincioşii parohiei, preşcolarii grădiniţei Berchieşu, singura unitate de învăţământ rămasă în localitate şi cu careparohia are o strânsă colaborare.

În cadrul Sfintei Liturghii copilaşii au fost împărtăşiţi de preotul paroh Florin Negru, cu Trupul şi Sângele Mântuitorului. La finalul Sfintei Liturghii, preşcolarii au susţinut un scurt moment specific postului Naşterii Domnului, au rostit poezii şi cântece de iarnă, după care drept răsplată pentru strădania lor şi pentru efortul lor de a fi prezenţi în biserică la toate sărbătorile de peste săptămână, au fost răsplătiţi cu pachete de dulciuri din partea parohiei.

După masă a avut loc în biserica parohială împodobirea brădului de Crăciun, activitate la care au participat toți copiii parohiei. A fost un moment de aleasă bucurie, un moment de reîntâlnire  cu Dumnezeu, a mărturisit părintele Florin Negru. De la ora 16:00 s-a săvârşit slujba Vecerniei, la care copiii au participat activ, prin citirea sfintelor rugăciuni şi prin cântări la strană.

 

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...