Sfântul Nicolae, sărbătorit în parohie Berchieșu

de | dec. 10, 2016

Cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, în biserica ,,Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Berchieşu, protopopiatul Turda, ziua de marţi, 6 decembrie 2016, a fost o zi de aleasă sărbătoare şi bucurie. Programul liturgic a debutat dimineaţa, de la ora 9, cu slujba Utreniei și a continuat cu săvârşirea Sfintei şi Dumnezeiştii Liturghii, la care au participat pe lângă credincioşii parohiei, preşcolarii grădiniţei Berchieşu, singura unitate de învăţământ rămasă în localitate şi cu careparohia are o strânsă colaborare.

În cadrul Sfintei Liturghii copilaşii au fost împărtăşiţi de preotul paroh Florin Negru, cu Trupul şi Sângele Mântuitorului. La finalul Sfintei Liturghii, preşcolarii au susţinut un scurt moment specific postului Naşterii Domnului, au rostit poezii şi cântece de iarnă, după care drept răsplată pentru strădania lor şi pentru efortul lor de a fi prezenţi în biserică la toate sărbătorile de peste săptămână, au fost răsplătiţi cu pachete de dulciuri din partea parohiei.

După masă a avut loc în biserica parohială împodobirea brădului de Crăciun, activitate la care au participat toți copiii parohiei. A fost un moment de aleasă bucurie, un moment de reîntâlnire  cu Dumnezeu, a mărturisit părintele Florin Negru. De la ora 16:00 s-a săvârşit slujba Vecerniei, la care copiii au participat activ, prin citirea sfintelor rugăciuni şi prin cântări la strană.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...