Sfințirea crucilor care vor fi aşezate pe turla bisericii din Parohia Măgoaja

de | iul. 26, 2017

Înaltpreasfințitul Părintele Mitropolit Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a sfințit marți, 25 iulie 2017, crucile care vor fi așezate pe cupolele lăcașului de cult din Parohia Măgoaja. Părintele Mitropolit a fost înconjurat de un sobor de preoți din care au făcut parte Pr. Consilier Cristian Baciu, Pr. Consilier Claudiu Grama, Preacuviosul Pr. Prof. Dr. Teofil Tia, Pr. Protopop Ioan Buftea, precum și preoții din Cercul Pastoral Chiuiești, informează protopopiatul Dej.

La acest moment important pentru credincioșii din Parohia Măgoaja, când au fost finalizate lucrările la acoperișul bisericii, după oficierea slujbei de sfinţire, Părintele Mitropolit a rostit un cuvânt de învăţătură în care a evidenţiat ,,Importanţa Sfintei Crucii pentru toţi creştinii”.

,,Pentru noi Crucea are o importanţă absolută. Prin Cruce Domnul Nosru Iisus Hristos ne-a răscumpărat din păcat şi din moarte. Prin Cruce vine mântuire  la toată, prin Cruce vine bucurie la toată lumea şi atunci cum să nu ne fie dragă Sfânta Cruce?” a subliniat Părintele Mitropolit.

La final părintele paroh Gavril Ioan Gretinuc a mulțumit Părintelui Mitropolit Andrei pentru că încă o dată a venit în Parohia Măgoaja, după ce anul trecut în data de 30 ianuarie 2016 a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească, de data aceasta a Sfințit Crucile care vor fi înălțate pe cupolele bisericii. Apoi a mulțumit preoților prezenți și în mod deosebit credincioșilor pentru faptul că s-au implicat exemplar în toate lucrările efectuate la Sfânta Biserică.

Parohia Ortodoxă Română Măgoaja cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” este situată în judeţul Cluj, comuna Chiuieşti, aparţinând Protopopiatului Ortodox Român din Dej. Prima menţiune documentară a satului este în anul 1588. Satul avea biserică de lemn cel puţin din prima jumătate a  secolului XVII construită pe dealul  Bisericii, lângă cimitirul actual, unde a dăinuit până în anii 1900 când a fost dăruită credincioşilor din  Poiana Porcului, Fântânele. Biserica actuală de zid a fost ridicată între anii 1790-1821 fiind executată doar nava, turnul a fost adăugat în 1869 sub îndrumarea preotului Simion Cupşa. Prima târnosire a Bisericii a fost în 10 august 1822 de către episcopul Vasile Moga.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...