Sfințirea Crucilor noii biserici a Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” din Apahida

de | aug. 29, 2016 | Activități parohiale

Duminică, 28 august 2016, credincioșii Parohiei Apahida II s-au bucurat de prezența în mijlocul lor a părintelui Protopop Dan Hognogi și a unui sobor de preoți din cercul preotesc Apahida.

Începând cu ora 18:00, la demisolul Bisericii cu hramul „Sfântul Apostol Andrei”, a fost săvârșită slujba Vecerniei urmată de sfințirea crucilor ce vor fi amplasate pe turlele bisericii parohiale aflate în construcție.


În cuvântul de învățătură, părintele protopop a subliniat importanța Sfintei Cruci în viața creștinilor. „Omul își găsește odihna la umbra Crucii, jertfa înaintașilor căzuți în războaie și în temnițele comuniste fiind cea care ne oferă posibilitatea de a ne închina liberi înaintea semnului Jertfei si al Biruinței Domnului nostru Iisus Hristos”, a spus părintele Dan Hognogi.
În încheiere, părintele paroh Sorin Trâncă a mulțumit credincioșilor și autorităților locale care s-au implicat în ridicarea locașului de rugăciune.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...