Sfințirea Crucilor noii biserici a Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” din Apahida

de | aug. 29, 2016

Duminică, 28 august 2016, credincioșii Parohiei Apahida II s-au bucurat de prezența în mijlocul lor a părintelui Protopop Dan Hognogi și a unui sobor de preoți din cercul preotesc Apahida.

Începând cu ora 18:00, la demisolul Bisericii cu hramul „Sfântul Apostol Andrei”, a fost săvârșită slujba Vecerniei urmată de sfințirea crucilor ce vor fi amplasate pe turlele bisericii parohiale aflate în construcție.


În cuvântul de învățătură, părintele protopop a subliniat importanța Sfintei Cruci în viața creștinilor. „Omul își găsește odihna la umbra Crucii, jertfa înaintașilor căzuți în războaie și în temnițele comuniste fiind cea care ne oferă posibilitatea de a ne închina liberi înaintea semnului Jertfei si al Biruinței Domnului nostru Iisus Hristos”, a spus părintele Dan Hognogi.
În încheiere, părintele paroh Sorin Trâncă a mulțumit credincioșilor și autorităților locale care s-au implicat în ridicarea locașului de rugăciune.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...