Slujbă de binecuvântare a școlii din Corvinești, în prima săptămână din Postul Mare

de | mart. 3, 2017 | Activități parohiale

În prima saptămână din Postul Mare, părintele Vlad Murgoi, parohul bisericii din localitatea bistrițeană Corvinești, alături de preoții Daniel Călăuz și Sergiu Balint de parohiile Enciu și Matei, au săvârșit slujba Aghiasmei mici prin care au sfințit Școala Gimnazială „Vasile Borgovan” din localitate, dar și pe profesorii și elevii instituției de învățământ. În cadrul slujbei au fost împodobite sălile de curs, dar și sala profesorală cu icoane, ce au reprezentate chipurile Mântuitorului Iisus Hristos și  al Maicii Domnului.

După slujbă, profesoara de religie, Veronica Filipaș le-a vorbit elevilor despre ce a însemnat comunismul în România, despre mucenicie și despre vrednicul de pomenire Patriarhul Justinian.

Acest eveniment a reprezentat un moment de comuniune în  perioada duhovnicească în care ne aflăm, dar a fost și o acțiune care să marcheze în mod deosebit „Anul omagial al Sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești” și „Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor ortodoxiei în timpul comu­nismului” în Patriarhia Română, după cum a precizat părintele paroh Vlad Murgoi.

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...