Slujbă de binecuvântare a școlii din Corvinești, în prima săptămână din Postul Mare

de | mart. 3, 2017

În prima saptămână din Postul Mare, părintele Vlad Murgoi, parohul bisericii din localitatea bistrițeană Corvinești, alături de preoții Daniel Călăuz și Sergiu Balint de parohiile Enciu și Matei, au săvârșit slujba Aghiasmei mici prin care au sfințit Școala Gimnazială „Vasile Borgovan” din localitate, dar și pe profesorii și elevii instituției de învățământ. În cadrul slujbei au fost împodobite sălile de curs, dar și sala profesorală cu icoane, ce au reprezentate chipurile Mântuitorului Iisus Hristos și  al Maicii Domnului.

După slujbă, profesoara de religie, Veronica Filipaș le-a vorbit elevilor despre ce a însemnat comunismul în România, despre mucenicie și despre vrednicul de pomenire Patriarhul Justinian.

Acest eveniment a reprezentat un moment de comuniune în  perioada duhovnicească în care ne aflăm, dar a fost și o acțiune care să marcheze în mod deosebit „Anul omagial al Sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești” și „Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor ortodoxiei în timpul comu­nismului” în Patriarhia Română, după cum a precizat părintele paroh Vlad Murgoi.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...