Slujbă de binecuvântare a școlii din Corvinești, în prima săptămână din Postul Mare

de | mart. 3, 2017 | Activități parohiale

În prima saptămână din Postul Mare, părintele Vlad Murgoi, parohul bisericii din localitatea bistrițeană Corvinești, alături de preoții Daniel Călăuz și Sergiu Balint de parohiile Enciu și Matei, au săvârșit slujba Aghiasmei mici prin care au sfințit Școala Gimnazială „Vasile Borgovan” din localitate, dar și pe profesorii și elevii instituției de învățământ. În cadrul slujbei au fost împodobite sălile de curs, dar și sala profesorală cu icoane, ce au reprezentate chipurile Mântuitorului Iisus Hristos și  al Maicii Domnului.

După slujbă, profesoara de religie, Veronica Filipaș le-a vorbit elevilor despre ce a însemnat comunismul în România, despre mucenicie și despre vrednicul de pomenire Patriarhul Justinian.

Acest eveniment a reprezentat un moment de comuniune în  perioada duhovnicească în care ne aflăm, dar a fost și o acțiune care să marcheze în mod deosebit „Anul omagial al Sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești” și „Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor ortodoxiei în timpul comu­nismului” în Patriarhia Română, după cum a precizat părintele paroh Vlad Murgoi.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...