Tabăra de 1 iunie – „Maica Domnului, chipul sfânt al copilăriei”

de | iun. 2, 2019 | Activități parohiale

Copiii și voluntarii grupului parohial „Sfântul Cuvios David din Evvia” al parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca  au continuat tradiția taberei organizate de Ziua Copilului. Tema de anul acesta a fost „Maica Domnului, chipul sfânt al copilăriei”. După rugăciunile de dimineață, în biserică, a avut loc un dialog cu părintele paroh Dan Hognogi, în cadrul căreia copiii au descoperit în Fecioara Maria un model de urmat, pildă de ascultare, de răbdare și de smerenie.

Apoi, în curtea bisericii, au avut loc activitățile practice și recreative, pregătite pentru cei aproape 30 de copii participanți. S-au desfășurat jocuri de echipă, concursuri, atelierele culinare și de litografie. Astfel, ce-i mici și-au făcut icoane cu Maica Domnului, reproduceri după icoana Maicii Domnului de la Nicula, care se găsește în biserica parohială.

Finalul taberei a avut loc tot în biserică. Participanții s-au rugat și i-au mulțumit lui Dumnezeu și Maicii Domnului pentru o zi petrecută cu bucurie.

Ultimele articole

Mihai Eminescu – „luceafărul poeziei românești”

Mihai Eminescu – „luceafărul poeziei românești”

Poet, prozator și jurnalist român, a fost considerat cea mai importantă voce poetică din literatura română. Acesta a fost Mihai Eminescu. S-a născut la Botoşani la 15 ianuarie 1850. Este al 7-lea din cei 11 copii ai căminarului Gheorge Eminovici, provenit dintr-o...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...