Tabără de weekend la Nimigea de Sus

de | sept. 13, 2016

Copiii din Nimigea de Sus şi-au petrecut ultimele zile de vacanţă la streaşina bisericii din sat. Cinci voluntari care fac parte din grupurile parohiale de tineret din Cluj-Napoca: „Adormirea Maicii Domnului”, „Sfântul Alexandru”, respectiv ASCOR, cu ajutorul părintelui paroh Coprean Cornel, au organizat o tabăra de trei zile în curtea bisericii şi a casei parohiale.

În fiecare zi, copiii au avut parte de rugăciune, discuţii cu părintele Cornel, ateliere şi jocuri. Dintre atelierele la care au putut participa amintim: atelierul culinar, unde vineri s-a gătit salam de biscuiţi de post, iar sâmbătă clătite cu brânză sau gem; atelierul de teatru, în urma căruia ne bucuram cu toţii seara de câte o scenetă; atelierul de brăţări; atelierul de cruciuliţe şi origami.

Au fost explorate şi împrejurimile satului într-o drumeţie pe dealurile din zonă. Serile se încheiau cu jocuri de grup, teatru şi cântece, iar în ultima seară cu focul de tabără care a fost deliciul copiilor.

Tabăra a fost încununată cu participarea tuturor copiilor la Sfânta Liturghie şi primirea dumnezeieștii Euharistii. Impresiile finale au fost împărtăşite la ultima întâlnire, când au fost de asemenea împărţite diplome şi premii pentru toţi participanţii. Despărţirea a fost grea şi copiii au lăsat voluntarii să se întoarcă la Cluj doar cu promisiunea că vor reveni şi la anul.

Această tabără se încadrează în seria de manifestări dedicate Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox în Patriarhia Română şi, în acelaşi timp, se înscrie în cadrul protocolului de cooperare încheiat între Parohia Nimigea de Sus, reprezentată prin pr. paroh Cornel Coprean şi Şcoala Primară din localitate, reprezentată prin învăţătorul Ioan Luşcan şi educatoarea Floarea Salvan.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.