Tabără de weekend la Nimigea de Sus

de | sept. 13, 2016 | Activități parohiale

Copiii din Nimigea de Sus şi-au petrecut ultimele zile de vacanţă la streaşina bisericii din sat. Cinci voluntari care fac parte din grupurile parohiale de tineret din Cluj-Napoca: „Adormirea Maicii Domnului”, „Sfântul Alexandru”, respectiv ASCOR, cu ajutorul părintelui paroh Coprean Cornel, au organizat o tabăra de trei zile în curtea bisericii şi a casei parohiale.

În fiecare zi, copiii au avut parte de rugăciune, discuţii cu părintele Cornel, ateliere şi jocuri. Dintre atelierele la care au putut participa amintim: atelierul culinar, unde vineri s-a gătit salam de biscuiţi de post, iar sâmbătă clătite cu brânză sau gem; atelierul de teatru, în urma căruia ne bucuram cu toţii seara de câte o scenetă; atelierul de brăţări; atelierul de cruciuliţe şi origami.

Au fost explorate şi împrejurimile satului într-o drumeţie pe dealurile din zonă. Serile se încheiau cu jocuri de grup, teatru şi cântece, iar în ultima seară cu focul de tabără care a fost deliciul copiilor.

Tabăra a fost încununată cu participarea tuturor copiilor la Sfânta Liturghie şi primirea dumnezeieștii Euharistii. Impresiile finale au fost împărtăşite la ultima întâlnire, când au fost de asemenea împărţite diplome şi premii pentru toţi participanţii. Despărţirea a fost grea şi copiii au lăsat voluntarii să se întoarcă la Cluj doar cu promisiunea că vor reveni şi la anul.

Această tabără se încadrează în seria de manifestări dedicate Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox în Patriarhia Română şi, în acelaşi timp, se înscrie în cadrul protocolului de cooperare încheiat între Parohia Nimigea de Sus, reprezentată prin pr. paroh Cornel Coprean şi Şcoala Primară din localitate, reprezentată prin învăţătorul Ioan Luşcan şi educatoarea Floarea Salvan.

 

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...