Tabără la Mănăstirea Piatra Craiului pentru copii instituționalizați

de | iul. 22, 2016 | Activități parohiale

Vacanţa de vară a început  pentru tinerii din cadrul Centrului pentru Protecţia Copilului din oraşul Beclean, jud. Bistriţa-Năsăud.

Cu acest prilej părintele Alin Pop- duhovnicul Centrului, alături de Conducerea acestuia au organizat în perioada 11-14 iulie 2016 o tabără creştină în parteneriat cu Mănăstirea „Sf. Ioan Iacob Hozevitul” de la Piatra Craiului.

Cei 18 tineri şi copii de la Centru s-au bucurat în aceste zile de jocuri sportive, drumeţii  şi alte activităţi în aer liber, dar şi de programul duhovnicesc.

„Atmosfera duhovnicească s-a resimţit de îndată ce tinerii şi copiii noştri au trecut pragul Mănăstirii. Toţi am fost primiţi cu mare bucurie de vieţuitorii comunităţii monahale în frunte cu Stareţul Mănăstirii PC Pr. Protosinghel Antonie Flore. Programul a fost complex, fiecare zi începând cu Sfânta Liturghie şi încheindu-se cu slujba Ceasului 9, a Vecerniei şi a Paraclisului Maicii Domnului. Între programul religios, tinerii au învăţat să facă cruciuliţe din şnur, să picteze iconiţe, cruciuliţe şi alte figurine din gips şi să facă copăcei din sârmă. Nu au lipsit din program nici Sf. Taine ale Spovedaniei şi Împărtăşaniei sau convorbirile duhovniceşti cu stareţul Mănăstirii. De asemenea, din programul taberei  au făcut parte și pelerinajul la Mănăstirile „Nașterea Maicii Domnului” de la Ciucea și „Sfânta Cruce” din Oradea, drumețiile în împrejurimile Mănăstirii și la Barajul Drăgan și vizitarea Casei Memoriale a lui Octavian Goga de la Ciucea și Peștera Urșilor”, a transmis pentru Radio Renașterea părintele Alin Pop.

 

 

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...