Tânăr convertit la ortodoxie, botezat în parohia „Adormirea Maicii Domnului”

de | feb. 23, 2016 | Activități parohiale

Seara zilei de 22 februarie a fost una deosebită pentru parohia „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăștur, care s-a îmbogățit cu un nou membru, prin botezul unui tânăr în vârstă de 25 de ani, convertit la ortodoxie.

Taina Sfântului Botez a fost săvârșită de un sobor de preoți, din care au făcut parte părintele protosinghel Benedict Vesa, părintele protopop Dan Hognogi și părintele Dorin Ielciu, slujitori ai bisericii, precum și părintele Mihail Moldovan din parohia Băbuțiu, județul Cluj. Au luat parte la acest moment, numeroși tineri care participă săptămânal la întâlnirile grupului parohial de tineret, a transmis pentru radio Renașterea, reprezentantul parohiei Stela Florea.

La final, părintele Benedict Vesa a prezentat semnificația Tainei Botezului, felicitându-l pe tânărul frate, ce a îmbrățișat credința ortodoxă. Discuțiile au continuat în biroul parohial, unde părintele Benedict le-a vorbit tinerilor despre smerenie, făcând referire la pilda Vameșului și Fariseului din Evanghelia citită în Duminica dinaintea botezului.

 

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...