Tânăr convertit la ortodoxie, botezat în parohia „Adormirea Maicii Domnului”

de | feb. 23, 2016

Seara zilei de 22 februarie a fost una deosebită pentru parohia „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăștur, care s-a îmbogățit cu un nou membru, prin botezul unui tânăr în vârstă de 25 de ani, convertit la ortodoxie.

Taina Sfântului Botez a fost săvârșită de un sobor de preoți, din care au făcut parte părintele protosinghel Benedict Vesa, părintele protopop Dan Hognogi și părintele Dorin Ielciu, slujitori ai bisericii, precum și părintele Mihail Moldovan din parohia Băbuțiu, județul Cluj. Au luat parte la acest moment, numeroși tineri care participă săptămânal la întâlnirile grupului parohial de tineret, a transmis pentru radio Renașterea, reprezentantul parohiei Stela Florea.

La final, părintele Benedict Vesa a prezentat semnificația Tainei Botezului, felicitându-l pe tânărul frate, ce a îmbrățișat credința ortodoxă. Discuțiile au continuat în biroul parohial, unde părintele Benedict le-a vorbit tinerilor despre smerenie, făcând referire la pilda Vameșului și Fariseului din Evanghelia citită în Duminica dinaintea botezului.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...