Tânăr convertit la ortodoxie, botezat în parohia „Adormirea Maicii Domnului”

de | feb. 23, 2016 | Activități parohiale

Seara zilei de 22 februarie a fost una deosebită pentru parohia „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăștur, care s-a îmbogățit cu un nou membru, prin botezul unui tânăr în vârstă de 25 de ani, convertit la ortodoxie.

Taina Sfântului Botez a fost săvârșită de un sobor de preoți, din care au făcut parte părintele protosinghel Benedict Vesa, părintele protopop Dan Hognogi și părintele Dorin Ielciu, slujitori ai bisericii, precum și părintele Mihail Moldovan din parohia Băbuțiu, județul Cluj. Au luat parte la acest moment, numeroși tineri care participă săptămânal la întâlnirile grupului parohial de tineret, a transmis pentru radio Renașterea, reprezentantul parohiei Stela Florea.

La final, părintele Benedict Vesa a prezentat semnificația Tainei Botezului, felicitându-l pe tânărul frate, ce a îmbrățișat credința ortodoxă. Discuțiile au continuat în biroul parohial, unde părintele Benedict le-a vorbit tinerilor despre smerenie, făcând referire la pilda Vameșului și Fariseului din Evanghelia citită în Duminica dinaintea botezului.

 

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...