Te Deum la Baciu, de Ziua Națională

de | dec. 4, 2017

Vineri, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, după săvârșirea Sfintei Liturghii de către cei doi preoți ai parohiei ortodoxe „Sfânta Treime” din Baciu, Protopopiatul Cluj I, parohul Dumitru Boca și preotul slujitor Florin-Cătălin Ghiț, a avut loc, începând cu ora 9, slujba de Te Deum, la care au luat parte și ceilalți preoți din comuna Baciu: pr. Ionuț Pripon de la parohia Baciu II, pr. Petru Hațiegan din parohia Suceagu, Alexandru Vasile Ciceu din parohia Corușu, pr. Vasile Florin Perța din parohia Săliștea Nouă și pr. Marius Făgădaru de la Capela Spitalului Polaris din Suceagu. La slujba de Te Deum a luat parte și primarul al Comunei Baciu, domnul Ioan Florin Mureșan, precum și numeroși credincioși din întreaga comună, îmbrăcați în straie tradiționale și cu tricolorul în mâini. Părintele paroh Dumitru Boca a adresat celor prezenți o scurtă alocuțiune, în care a subliniat importanța sărbătoririi zilei de 1 decembrie, a acestei zile a unității neamului românesc și a patriotismului în zilele noastre, în care ștergerea oricăror contururi identitare tinde să se accentueze într-un mod invaziv.

A urmat marșul tuturor celor prezenți, în sunetele cântecelor patriotice de fanfară, de la biserică până la primăria din localitate, pe strada principală a localității. Ajunși la primărie, a fost intonat imnul național, iar domnul primar a ridicat steagul pe catargul din curtea instituției. Au urmat apoi discursurile oficialităților, al domnului primar Ioan Florin-Mureșan, al domnului Leone Ferenț, Președintelui Consiliului Comunal, precum și al Părintelui Paroh Dumitru Boca, după care a urmat un scurt concert de cântece patriotice interpretate de copii de la școlile din comună și de către Corul Agapis al parohiei ortodoxe „Sfânta Treime” din Baciu.

Această manifestare prilejuită de ziua națională  României, slujba de Te Deum urmată de marșul tuturor spre primărie, a fost inițiată de către părintele paroh Dumitru Boca în urmă cu șase ani, iar de atunci se desfășoară anual, devenind deja tradiție în localitate.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...