Tinerii parohiei ortodoxe din Gilău, alături de cei nevoiași

de | apr. 25, 2016 | Activități parohiale

Tinerii parohiei ortodoxe „Sfântul Nicolae” – Gilău 1, pe toată durata Postului Mare, au realizat la cercul de pictură ouă pictate și alte obiecte specifice sărbătorii Învierii Domnului. Acestea au fost expuse spre vânzare în Duminica Floriilor, în biserica parohiei. Credincioșii au putut să le cumpere iar cu banii obținuți vor fi ajutați copiii nevoiași  din parohie, a precizat pentru radio Renașterea părintele paroh Ștefan Sebastian Popa. Obiectele vor fi expuse spre vânzare și de Paști.

De câțiva ani, tinerii parohiei „Sfântul Nicolae” din Gilău desfășoară o serie de activități cultural-religioase și de creație. Printre acestea se numără scenetele, prezentate în biserica parohiei dar și în spațiile culturale din localitate, discuții tematice cu diverși invitați dar și  excursii. De asemenea, realizează diverse obiecte în cadrul cercului de pictură „Icoana, moștenirea frumosului”, coordonator Elena Gabriela David  și a celui de creație cu margele, intitulat „Toți lucrul mâinilor Tale și Numele Tău chemăm”, coordonator Adela Mureșan.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...