Tradițiile și obiceiurile a patru țări ortodoxe, prezentate copiilor parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

de | aug. 6, 2016 | Activități parohiale

Parohia „Sfântul Dumitru” din localitatea clujeană Florești a organizat în perioada 1-5 august 2016 o școală de vară, la care au participat 50 de copii, cu vârste cuprinse intre 7 -15 ani, din cadrul parohiei.  

În fiecare zi, la biserica „Soborul Maicii Domnului” de pe strada Florilor, tinerii au avut ocazia de a învăța despre tradițiile și obiceiurile a patru țări ortodoxe, dar și să se bucure de jocuri și ateliere.

„Pe parcursul celor cinci zile, copiii au aflat lucruri noi despre cele patru  țări ortodoxe, România, Rusia, Serbia și Grecia. Cei patru preoți ai parohiei (Dumitru-Marcel Andreica, Daniel Pașca, Cristian Perșa și Marius Matei), au prezentat specificul ortodox acestor țări, iar doamna profesoară Ioana Perșa, din punct de vedere geografic”, a declarat pentru radio Renașterea părintele Cristian Perșa.

De asemenea, copiii au luat parte la jocuri de prezentare și cunoaștere, la diferite ateliere și au învățat pricesne. Toate aceste activități au fost coordonat de doamnele profesoare Daciana Andreica și Ioana Matei.

„Momentul cel mai important al fiecărei zile a fost participarea tuturor copiiilor la Paraclisul Maicii Domnului” , a adăugat părintele Perșa.

Vineri, în ultima zi, copiii din Florești au aflat amănunte despre tradițiile și obiceiurile românești. Ei au vizionat un film după care au  gustat mâncare tradițională. La final, cu toții au primit diplome și diferite daruri.

Ultimele articole

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Duminica a treia din Postul Mare a însemnat pentru credincioșii ortodocși ai Parohiei Ortodoxe Nepos un moment de mare sărbătoare duhovnicească: din încredințarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei un grup de elevi seminariști din Cluj-Napoca...