Turiștii americani, impresionați de biserica monument istoric din Berchieșu

de | iun. 24, 2016 | Activități parohiale

Marţi, 21 iunie 2016, în parohia clujeană Berchieşu, au poposit 50 de turişti din Statele Unite ale Americii, aflaţi într-un voiaj etnograf02ic în Transilvania.

„Este al doilea an consecutiv în care parohia noastră primeşte vizita acestor turişti străini, care s-au arătat impresionaţi de biserica monument istoric clasa B, construită în anul 1747 din lemn. Totodată,  străinii au fost atrași de de pictura pe pânză și de icoanele pictate pe lemn sau pe sticlă, ce se află în biserica noastră”, a declarat părintele paroh Florin Negru.

Americanii au vizitat și biserica parohială nouă, aflată în stadiu de pictură, unde au stat de vorbă cu pictorul Alexandru Săsărman, care le-a explicat modul realizării picturii în tehnica frescă.

          „A fost o bucurie să-i primim în mijlocul nostru şi să le împărtăşim din frumuseţile transilvănene, pe care cu mare drag le păstrăm şi le promovăm în întreaga ţară şi peste hotare”, a adăugat părintele paroh.

 

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...