Turiștii americani, impresionați de biserica monument istoric din Berchieșu

de | iun. 24, 2016

Marţi, 21 iunie 2016, în parohia clujeană Berchieşu, au poposit 50 de turişti din Statele Unite ale Americii, aflaţi într-un voiaj etnograf02ic în Transilvania.

„Este al doilea an consecutiv în care parohia noastră primeşte vizita acestor turişti străini, care s-au arătat impresionaţi de biserica monument istoric clasa B, construită în anul 1747 din lemn. Totodată,  străinii au fost atrași de de pictura pe pânză și de icoanele pictate pe lemn sau pe sticlă, ce se află în biserica noastră”, a declarat părintele paroh Florin Negru.

Americanii au vizitat și biserica parohială nouă, aflată în stadiu de pictură, unde au stat de vorbă cu pictorul Alexandru Săsărman, care le-a explicat modul realizării picturii în tehnica frescă.

          „A fost o bucurie să-i primim în mijlocul nostru şi să le împărtăşim din frumuseţile transilvănene, pe care cu mare drag le păstrăm şi le promovăm în întreaga ţară şi peste hotare”, a adăugat părintele paroh.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...