Un an de la înființarea Centrului rezidențial pentru vârstnici „Sfinții Zaharia și Elisabeta” din Maieru

de | oct. 31, 2016 | Activități parohiale

Sâmbătă, 29 octombrie 2016, Centrul rezidenţial pentru vârstnici „Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” din Maieru, a sărbătorit un an de la deschiderea oficială. Evenimentul a fost marcat prin slujirea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii de un sobor de preoţi, în frunte cu Preacuviosul Părinte Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Clujului.

Sfânta Liturghie a început în capela aşezământului de la ora 9.00 şi a fost urmată de un parastas în care au fost pomenite cele 7 persoane care au trecut la Domnul din acest aşezământ, după care, ansamblul de tineri din Maieru a susţinut un spectacol pentru toţi cei prezenţi.

Încă de la înfiinţare, Centrul rezidenţial pentru vârstnici „Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” din Maieru şi-a oferit serviciile sale pentru 42 de persoane, dintre care 24 se află acum în aşezământ, 10 s-au întors în familiile lor şi 7 persoane au plecat la Domnul, iar de menţionat este faptul că pe lângă creştini ortodocşi în acest aşezământ se află şi persoane de alte confesiuni.

Ziua de sărbătoare s-a încheiat cu o agapă frăţească oferită de directorul acestui Centru, părintele Dan Cismaş.

 

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...