Protopopul Alexandru Vidican, un om care și-a dedicat viața Bisericii, comunității și familiei

de | sept. 10, 2023

După 26 de ani în care i-a păstorit pe credincioșii ortodocși din Parohia Livezile, după 16 ani de slujit la Biserica „Intrarea în Biserica a Maicii Domnului” din orașul Bistrița, iar de aproape 22 de ani ca protopop în cadrul Protopopiatului Ortodox Român Bistrița, Părintele Alexandru Vidican a primit cu brațele deschise Radio Renașterea chiar la Biserica de la Coroana, cum este bine-cunoscut lăcașul de cult din mijlocul orașului imnului național.

L-am găsit așadar pe Părintele Protopop Alexandru Vidican la Protopopiatul Ortodox Român Bistrița, preocupat de rezolvarea problemelor cotidiene, dar și de bunul mers al lucrurilor în cele peste 60 de parohii pe care le păstorește. Apoi, imediat ce am încheiat interviul, Părintele m-a invitat în biserică, unde în liniștea plăcutei dimineți de sfârșit de august, s-a alăturat Părintelui Nicolae Feier și Părintelui Vasile Beni ce săvârșeau spovedaniile credincioșilor veniți la biserică.

Cu înțelepciunea pe care vocația de preot și anii experienței ți le oferă, Părintele Protopop Alexandru Vidican a acceptat să vorbim despre satul natal și despre primii ani ai școlii, despre ce l-a inspirat și mai ales, despre cât de mult iubește oamenii, de la mic la mare, dovadă stand necontenitele sale implicări în activitățile sociale ale protopopiatului. Emoționat până la lacrimi atunci când vorbește despre neputințele unor semeni și despre datoria noastră morală de a le fi alături, Părintele Protopop a fost și rămâne un exemplu de viață dedicată oamenilor în fiecare zi.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Protopopul Alexandru Vidican, un om care și-a dedicat viața Bisericii, comunității și familiei
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

„O poveste de teatru Față/Verso”| actrița Narcisa Pintea

„O poveste de teatru Față/Verso”| actrița Narcisa Pintea

La Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj-Napoca se va desfășura miercuri, 3 aprilie cu începere de la ora 19:00 „O poveste de teatru Față/Verso".  Este vorba despre o producție a Asociației Culturale Top Art N&A Cluj-Napoca, un eveniment aflat la prima ediție...

Aniversare Radio Cluj – 70 de ani  | Manager Bogdan Roșca (AUDIO)

Aniversare Radio Cluj – 70 de ani | Manager Bogdan Roșca (AUDIO)

Radio Cluj – parte a Societății Române de Radiodifuziune, a aniversat 70 de ani de la primul semnal în eter, un moment special pe care Radio Renașterea l-a marcat prin invitația pe care a lansat-o managerului instituției, dl Bogdan Roșca-Zasmescu, de a ne vorbi despre...