Vacanța de vară, plină de activități interactive pentru copiii din satul Sânnicoara

de | iun. 19, 2015

Elevii de la școala generală din Sânnicoara au fost premiați vineri, 19 iunie 2015, pentru munca depusă în acest an școlar. Festivitatea a avut loc dimineața, pe careul din curtea școlii, în prezența părinților și profesorilor.

Cei mai merituoși și mai cuminți copii din școală au primit din partea profesorului de religie Ciprian Nicoară și a preotului Viorel Luca 40 de premii speciale, ce au constat în catehisme ortodoxe, reviste și iconițe. Au fost premiați și copiii din satele Dezmir și Pata care frecventează școala generală din Sânnicoara.

Chiar dacă școala s-a terminat, elevii vor putea participa în vacanța de  vară la activitățile interactive organizate la biserica ortodoxă din sat, după cum ne-a spus părintele Viorel Luca. Acestea vor avea loc în fiecare duminică după-masa, după slujba Vecerniei, și vor consta în activități recreative, dar și educative. Copiii vor participa la cateheze susținute de preotul din sat, dar și la jocuri interactive și cercuri tematice, de care se vor ocupa mai mulți tineri voluntari.

Activitățile desfășurate pe parcursul vacanței de vară la biserica ortodoxă din Sânnicoara sunt încununate în fiecare an cu un pelerinaj organizat la bisericile și mănăstirile din Arhiepiscopia Clujului.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...