Vacanța de vară, plină de activități interactive pentru copiii din satul Sânnicoara

de | iun. 19, 2015 | Activități parohiale

Elevii de la școala generală din Sânnicoara au fost premiați vineri, 19 iunie 2015, pentru munca depusă în acest an școlar. Festivitatea a avut loc dimineața, pe careul din curtea școlii, în prezența părinților și profesorilor.

Cei mai merituoși și mai cuminți copii din școală au primit din partea profesorului de religie Ciprian Nicoară și a preotului Viorel Luca 40 de premii speciale, ce au constat în catehisme ortodoxe, reviste și iconițe. Au fost premiați și copiii din satele Dezmir și Pata care frecventează școala generală din Sânnicoara.

Chiar dacă școala s-a terminat, elevii vor putea participa în vacanța de  vară la activitățile interactive organizate la biserica ortodoxă din sat, după cum ne-a spus părintele Viorel Luca. Acestea vor avea loc în fiecare duminică după-masa, după slujba Vecerniei, și vor consta în activități recreative, dar și educative. Copiii vor participa la cateheze susținute de preotul din sat, dar și la jocuri interactive și cercuri tematice, de care se vor ocupa mai mulți tineri voluntari.

Activitățile desfășurate pe parcursul vacanței de vară la biserica ortodoxă din Sânnicoara sunt încununate în fiecare an cu un pelerinaj organizat la bisericile și mănăstirile din Arhiepiscopia Clujului.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...