Zi de mare bucurie la Telciu

de | dec. 17, 2017

Duminică, 17 decembrie 2017, parohia ortodoxă din localitatea bistrițeană Telciu a fost gazda unor invitați de seamă. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corala „Andrei Mureșanu” din Bistrița, condusă de diacon profesor Cornel Pop. Grupul coral a susținut un mic recital de colinde

De asemenea, la Sfânta Liturghie, a fost invitat părintele profesor Ioan Chirilă de la Facultatea de Teologie Ortodoxă și totodată președintele Senatului Universității Babeș-Bolyai, care a ținut un cuvânt de învățătură.

Zi de mare bucurie la TelciuPărintele profesor a subliniat importanța postului ce premerge marele praznic al Nașterii Domnului, făcând referire la Profetul Daniel și la cei dimpreună cu el care, deși s-a hrănit cu produse vegetale, au fost mai frumoși decât cei hrăniți cu carne. Părintele Chirilă i-a îndemnat pe enoriași să se apropie de Sfântul Potir, subliniind că cel ce se împărtășește îl are pe Hristos locuitor în trupul și sufletul său.

La finalul slujbei, preoții Ioan-Dănuț Părăscan și Anton-Viorel Pop au mulțumit oaspeților pentru osteneala de a fi în mijlocul creștinilor telceni.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...