Ziua copilului marcată la Biserica Ortodoxă ”Sfânta Treime” din Bistrița

de | iun. 2, 2016

În fiecare an, în prima zi de vară, pe 1  iunie  sărbătorim ziua care ne aminteste de una dintre cele mai frumoase perioade din viața unui om, copilăria. Este ziua în care revenim cu toţii la amintirile legate de inocenta copilăriei.  Este, de asemenea,  o zi în care încercăm încă o dată să conştientizăm că interesul pentru copii trebuie să fie  unul prioritar şi că, mesajul înțeleptului Solomon din cartea Pildelor 22, 6 este de un real folos și trebuie pus în practică cu mare seriozitate și responsabilitate.

Astfel, un număr mare de copii, împreună cu profesorii voluntari de la clasele ”Sfântul Stelian” au participat de ziua copilului la programul realizat de către parohia noastră, sărbătorindu-și ziua prin activități specifice vârstei.  Activitatea a început în biserică, prin rostirea rugăciunilor începătoare și a Simbolului de Credință de către toți cei prezenți, urmată de cuvântul de învățătură rostit de către parintii Marius Pintican si Tudor Mudure.

În continuare, copiii au fost invitați în curtea bisericii, unde au fost organizate jocuri în aer liber si ateliere de creație;  s-au cântat pricesne dar și cântece pen­tru copii.

Scopul activităților organizate a fost impli­carea copiilor în viața Bisericii, dobândirea de cunoștințe re­ligioase și practice dar și dezvoltarea comunității parohiale în spiritul acestor valori, prin responsabilizarea socială față de semeni. Copiii s-au bucurat la final de multe surprize (cadouri pe care le-au schimbat intre ei, gustare), toate pregătite cu multă dragoste de către cei implicați.

 

Material realizat pentru Radio Renașterea de părintele Tudor Mudure, inspectorul pentru tineret de la nivelul județului Bistrița-Năsăud

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...