Ziua copilului, sărbătorită în avans în parohia Berchieșu

de | mai 30, 2016 | Activități parohiale

În parohia ,,Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Berchieşu, județul Cluj, au avut loc sâmbătă, 28 mai 2016, activităţi cu tinerii parohiei. În acest fel a fost marcată, în avans, Ziua Internaţională a copilului. În biserica parohială, aflată în stadiu de pictură, copiii, îndrumaţi de doamna preoteasă Carmen-Adriana Negru, au pictat chipuri ale sfinţilor. La final s-a realizat un clasament al celor mai frumoase lucrări. Toți copiii au fost răsplătiţi pentru efortul lor cu dulciuri din partea parohiei.

Cu o zi înainte, în cadrul manifestării, a avut loc și o întâlnire cu pictorul bisericii, Alexandru Săsărman, care le-a explicat celor mici ce este pictura bizantină şi le-a împărtăşit din experiența sa.

Toate lucrările realizate de copii au  putut fi admirate duminică, 29 mai, după Sfânta Liturghie, într-o expoziţie organizată în curtea bisericii.

 „Astfel de activităţi au loc în parohia noastră cu diferite ocazii, cu scopul de a-i apropia pe tineri de biserică şi a-i conştientiza de reala prezenţă a lui Dumnezeu în viaţa noastră”, a precizat pentru radio Renașterea preotul paroh Florin Negru.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...