Grave of the fireflies (Mormântul licuricilor)

de | mai 16, 2015

„Grave of the fireflies” sau „Mormântul licuricilor” în traducere, este un film de animație produs în Japonia în anul 1988. Este o dramă cu puternice accente tragice. Filmul este regizat de Isao Takahata și a fost animat de celebrul studio Ghibli. Vocile personajelor principale sunt date de actorii Tsutomu Tatsumi și Ayano Shiraishi. Coloana sonoră a filmului a fost compusă de Michio Mamiya. În limba japoneză, titlul original al acestui film este „Hotaru no haka”, iar povestea este bazată pe romanul semi-autobiografic al lui Akiyuki Nosaka.

„Mormântul licuricilor” este considerat de majoritatea oamenilor un film anti-război, care atrage atenția asupra distrugerii pe care un conflict de o asemenea amploare îl provoacă tuturor oamenilor indiferent de naționalitate, dar mai ales asupra celor mici, prinși întotdeauna la mijloc. De-alungul timpului, acest film s-a bucurat de recenzii pozitive din partea unor critici de film renumiți. De pildă, în ciuda faptului că este o animație, regretatul Roger Ebert consideră acestă producție ca fiind unul dintre cele mai puternice filme despre război realizate vreodată.

maxresdefaultgrave-fireflies-561f7tS660hL._SL1280_

Filmul saptamanii
Filmul saptamanii
Grave of the fireflies (Mormântul licuricilor)
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/emil-metea/" target="_self">Emil Metea</a>

Emil Metea

Absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă, realizatorul emisiunii „Filmul săptămânii”.

Emisiuni recente

Învierea Domnului nostru Iisus Hristos | Sfintele Paști

Învierea Domnului nostru Iisus Hristos | Sfintele Paști

Ev. Ioan 20; 19-23 „Şi fiind seară, în ziua aceea, întâia a săptămânii (duminica), şi uşile fiind încuiate, unde erau adunaţi ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus şi a stat în mijloc şi le-a zis: Pace vouă! Şi zicând acestea, le-a arătat mâinile şi coasta Sa....