Categoria Psalmilor de implorare (penitențiali): Psalmul 37 (38)

de | sept. 29, 2022

Psalmul acesta de lamentație scoate la iveală o deosebită sensibilitate morală. Poate fi vorba de o boală misterioasă și grea, probabil lepră l-a lovit pe protagonistul acestui psalm. Din perspectiva doctrinei vechitestamentare a retribuției, această boală este trăită ca un semn al judecății lui Dumnezeu. De asemenea, ea poate fi și o ocazie de verificare a conștiinței în descoperirea păcatului.

Scopul acestei lamentații este ca Dumnezeu să-Și retragă pedeapsa survenită din pricina păcatului. David se frământă din pricină că a întristat pe Dumnezeu (vv. 1-2), trupul său este chinuit de boală și lipsit de putere (vv. 3-10), el știe că suferința sa este rezultatul propriei sale nebunii a păcatului. David este de acord cu pedeapsa sa, își spovedește păcatul și își îndreaptă privirea spre Domnul, cerând îndurare (vv. 18. 21-22).

Această rugăciune poate fi folosită de către cei care au păcătuit și suferă din cauza vinovăției, a remușcării și-a judecății lui Dumnezeu.

Cartea Psalmilor - Exegeză și Teologie
Cartea Psalmilor - Exegeză și Teologie
Categoria Psalmilor de implorare (penitențiali): Psalmul 37 (38)
Loading
/

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Învierea Domnului nostru Iisus Hristos | Sfintele Paști

Învierea Domnului nostru Iisus Hristos | Sfintele Paști

Ev. Ioan 20; 19-23 „Şi fiind seară, în ziua aceea, întâia a săptămânii (duminica), şi uşile fiind încuiate, unde erau adunaţi ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus şi a stat în mijloc şi le-a zis: Pace vouă! Şi zicând acestea, le-a arătat mâinile şi coasta Sa....