Serile duhovnicești organizate de Protopopiatul Beclean, la final | PS Benedict a vorbit pe tema „A iubi cu cruce”

de | apr. 9, 2023

Duminică seara, 9 aprilie 2023, la Catedrala din Beclean, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia din Sfânta și Marea Zi de Luni. La finalul slujbei, ierarhul a conferențiat pe tema  „A iubi cu cruce” și a închis ciclul serilor duhovnicești din Postul Mare, acestea fiind organizate de Protopopiatul Ortodox Beclean.

La finalul serii, Ansamblul folcloric „Someșul” al Casei Orășenești de Cultură Beclean a susținut un microrecital de pricesne.

În fiecare joi seara din perioada Postului Mare, începând cu ora 18:00, la Biserica „Sfântul Apostol Andrei și Sfinții Martiri Brâncoveni”, cunoscută și sub denumirea de Catedrala din Beclean, unde slujește preotul paroh Claudiu Zinveliu, precum și proin-protopopul Vicențiu Doru Zinveliu, Protopopiatul Ortodox Beclean, împreună cu Cercul Preoțesc Beclean, a organizat mai multe seri duhovnicești la care au fost invitate să rostească cuvinte de învățătură diverse personalități clericale.

Primul invitat a fost Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a deschis ciclul serilor duhovnicești și a vorbit pe tema „Postul Mare – rugăciune și pocăință”, conform protopopului de Beclean, preotul Cristian Dragoș, inițiatorul acestui ciclu de seri duhovnicești.

Mai multe fotografii AICI 

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Dan Bukșa

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiunea de Florii de la Bistrița (2024)

Procesiunea de Florii de la Bistrița (2024)

În ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, sâmbătă, 27 aprilie 2024, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, la Bistrița a avut...

Hramul Mănăstirii Cristorel

Hramul Mănăstirii Cristorel

În Sâmbăta Sfântului și Dreptului Lazăr, 27 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul obștii Mănăstirii „Sfinții Ilie și Lazăr” de la Cristorel, județul Cluj. Cu...