Arhidiaconul Ionuț Koblicska – slujitor al Altarului și al cântecului popular (partea I)

de | aug. 24, 2023

Anul 2023 a fost proclamat în Patriarhia Română drept „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)”. În acest context, invitatul Mariei Leșe în cadrul emisiunii Arhiva de Folclor, a fost Arhidiaconul Ionuț Koblicska, de la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Mama sa Elena” din Cluj-Napoca.
 
Invitatul nostru își descoperă încă de mic copil iubirea pentru muzică, pe care o cultivă urmând cursurile Școlii de Muzică de la Bistrița. Când a sosit timpul să se înscrie la liceu, alege cu inima și urmează cursurile Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, apoi ale Facultății de Teologie Ortodoxă.
 
Drumul vieții îi scoate în cale oameni de valoare care îl vor ajuta să se lanseze și în muzica tradițională românească.
 
Vă invităm să ascultați prima parte a dialogului cu arhidiaconul Ionuț Koblicska, pentru a afla povestea vieții lui: slujirea lui Dumnezeu și a cântecului popular.
Arhiva de folclor
Arhiva de folclor
Arhidiaconul Ionuț Koblicska - slujitor al Altarului și al cântecului popular (partea I)
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/mlese/" target="_self">Maria Leșe</a>

Maria Leșe

Intepretă de muzică populară, profesor, realizatoarea emisiunilor „Arhiva de folclor”, „Romanțe și cântece vechi” și „Din tezaurul folcloric românesc” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Calea de la om la Dumnezeu | Duminica a 5-a după Paști

Calea de la om la Dumnezeu | Duminica a 5-a după Paști

Ev. Ioan 4, 5-42; Convorbirea lui Iisus cu femeia samarineancă „Deci a venit la o cetate a Samariei, numită Sihar, aproape de locul pe care Iacov l-a dat lui Iosif, fiul său; Şi era acolo fântâna lui Iacov. Iar Iisus, fiind ostenit de călătorie, S-a aşezat lângă...

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P5

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P5

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00.   Focul apare ca element transformator la...