Arhim. Simeon Pintea: „Am venit la mănăstire la Nicula ca să ne întâlnim cu Maica Cerească și să ne întâlnim unul cu celălalt în rugăciune” | Nicula 2023

de | aug. 13, 2023

De la ora 18.00 pe altarul de vară al mănăstirii, Arhim. Simeon Pintea, ecleziarh al Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, a oficiat slujba Vecerniei cu Litie și a Acatistului Adormirii Maicii Domnului. La final, Părintele Simeon a vorbit despre Maica Domnului, cea care an de an adună credincioșii la Mănăstirea de la Nicula ca o mamă bună. Aceștia vin să îi ceară Maicii Domnului ajutorul:

„Ne-a ajutat Maica Domnului ca și în acest an să urcăm dealul mănăstirii și cei care vom rămâne, să împlinim praznicul Maicii Domnului. Am venit pentru că avem dor, pentru că o iubim pe Maica Domnului și pentru că prezența ei în locul acesta ne atrage. Este poate cel mai important loc de pelerinaj marian din această parte a Europei creștine, iar acest lucru se datorează în special prezenței aici la Nicula a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului care ne adună. I-a adunat pe străbunii noștri și ne adună și pe noi ca să aducem preacinstire Maicii noastre și să-i cerem ajutor ca unei mame bune.”

Părintele Arhimandrit a mai subliniat și importanța icoanei făcătoare de minuni de la Mânăstirea Nicula:

“Icoana aceasta a nimicit durerile și conflictele, a limpezit și a insuflat speranță. Câte speranțe nu au fost insuflate aici?! Această icoană sfântă ne cheamă și pe noi. Sperăm că ne va chema și de acum înainte mulți, mulți ani ca să primim binecuvântare de la Maica lui Dumnezeu”.

La finalul cuvântului, soborul preoților slujitori a interpretat pricesne închinate Maicii Domnului.

Slujbele vor continua în această noapte, începând cu ora 21, când vor fi oficiate Miezonoptica, Utrenia, Ceasul I și Dezlegările Sfântului Ioan Gură de Aur. La sfârșitul acestora, cuvântul de învățătură va fi rostit de către Protopopul Dejului, Părintele Ioan Buftea.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...