Bocetul, cântecul de vindecare a sufletului P2 (Maria Leșe în dialog cu etnologul Menuț Maximinian)

de | apr. 16, 2021

Bocetul, sau cântecul de doliu la pierderea celor dragi,  are rolul de vindecare sufletească a celor rămași, împăcarea și trecerea senină prin toate întâmplările vieții, bune sau rele. Durerea sufletească a celui care pierde pe cineva drag a cunoscut de-a lungul timpului forme diferite de manifestare, fiecare obicei de înmormântare având scopul de a face mai ușoară despărțirea de cei dragi.

Noi ne-am apropiat de acest subiect sensibil, inspirați fiind de tematica anului acesta 2021, propusa de Sinodul Bisericii Ortodoxe – Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor.

Arhiva de folclor
Arhiva de folclor
Bocetul, cântecul de vindecare a sufletului P2 (Maria Leșe în dialog cu etnologul Menuț Maximinian)
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/mlese/" target="_self">Maria Leșe</a>

Maria Leșe

Intepretă de muzică populară, profesor, realizatoarea emisiunilor „Arhiva de folclor”, „Romanțe și cântece vechi” și „Din tezaurul folcloric românesc” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Perioada Triodului

Perioada Triodului

Perioada Trodului este un timp de rugăciune mai intensă, de ascultare mai atentă a Sfintelor Scripturi, o perioadă de pocăință și de înmulțire a faptelor bune, în special a milosteniei arătată față de cei în nevoie, față de cei săraci. Triodul ne cheamă la pocăință și...