CARMEN ȘTEȚCO: „Muzica autentică și tradițiile nu vor pieri niciodată”

de | oct. 17, 2017

Tânăra interpretă Carmen Şteţco vine din Maramureșul Istoric, o zonă deosebită, bogată în tradiții și obiceiuri, cu oameni care știu să pastreze folclorul nealterat. A copilărit la Borşa de unde a și cules un repertoriu deosebit cu care a obținut numeroase premii la concursurile de folclor din țară.

CARMEN ȘTEȚCO: „Muzica autentică și tradițiile nu vor pieri niciodată”Acum se pregăteşte acum pentru un moment important din viaţa ei  și anume lansarea primului album de muzică populară, „Măicuţă când m-ai făcut”. Lansarea va fi marcată printr-un spectacol care va reuni tineri solişti şi artişti consacraţi, eveniment ce va avea loc pe scena Casei de Cultură din Cluj-Napoca marți, 24 octombrie 2017, de la ora 19:00.

„Am ales să organizez acest spectacol de lansare a albumului la Cluj-Napoca, la Casa de Cultură a Studenților, pentru că sunt studentă aici în anul III, la Facultatea de Științe Politice, Administrative si ale Comunicării, Departamentul de Comunicare, Relații Publice și Publicitate. De asemenea, am participat la spectacole de folclor și am simțit că aici, la Cluj, este un public minunat, deschis și care-i primește cu mare drag pe toți interpreții ce vin din toate zonele etnofolclorice ale României”.

„Lucrez de doi ani la acest album și mi-am dorit mult să fie de calitate, cântece autentice, tradiționale, de la noi din Maramureș. M-am gândit că așa e cel mai bine și asta mă reprezintă”.

Despre dragostea sa pentru folclor, dar și amănunte despre noul album și despre spectacolul de lansare aflăm în cadrul emisiunii Ecouri populare-interpreți de ieri ți de azi.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
CARMEN ȘTEȚCO: „Muzica autentică și tradițiile nu vor pieri niciodată”
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/grigore-samboan/" target="_self">Grigore Sâmboan</a>

Grigore Sâmboan

absolvent al studiilor de Teologie și Jurnalism redactor radio Renașterea

Emisiuni recente

Evanghelia lui Hristos – Cuvântul Vieții

Evanghelia lui Hristos – Cuvântul Vieții

Viața Mântuitorului Iisus Hristos ne este împărtășită de Biserică, iar învățătura Lui și crâmpeie din parcursul Său pământesc ne sunt cunoscute din Evanghelie. Citindu-se Evanghelia în biserică, într-un fel ne împărtășim de Hristos, în calitate de Cuvânt al lui...

Icoana

Icoana

Pentru această reîntâlnire a noastră, vă propun să ne reamintim o temă din Teologia și Arta Icoanei. Mai bine zis, aș dori să învățăm împreună despre ceea ce înseamnă funcția sau vocația sacramentală a artei liturgice în general și, în special, cea a icoanei. Când...