Copiii și alimentația sănătoasa – Cum îi putem învăța pe copii principiile unei alimentații sănătoase?

de | ian. 16, 2020

Pentru ca, atunci cand vine vorba de o alimentatie sanatoasa nu putem sa uitam de cei mici, va propun ca subiectul emisiunii de astazi sa fie despre ei, despre copii, fata de care eu am o dragoste aparte si o buna parte din proiectele mele sunt cu si despre ei.

Obiceiurile alimentare sanatoase, corecte, se invata inca din primii ani de viata, la fel ca orice alt gen de obiceiuri. Parintii, mama si tatal, sunt principalele modele ale copilului. Astfel, copiii vor fi oglinda parintilor, pana in cele mai mici detalii si vor copia tot ceea ce vad in casa, inclusiv obiceiurile alimentare.

Asadar, dragi parinti, daca va doriti sa le schimbati obiceiurile alimentare copiilor vostri, este bine sa incepeti in primul rand cu dumneavoastra, pentru a servi drept model pentru ei. Nu putem sa le cerem copiilor sa faca anumite lucruri, pe care nici noi nu obisnuim sa le practicam.

Dupa cum mentionam si anterior, obiceiurile alimentare sanatoase se invata in familie, inca din primii ani de viata. Parintii ar trebui sa fie principalii promotori ai unui stil de viata sanatos, activ, oferindu-le astfel exemplul personal copiilor lor. Cu cat ii invatam pe copii inca de la cele mai mici varste, obiceiurile alimentare sanatoase si principiile de baza ale nutritiei, cu atat sunt sanse mai mari ca aceste obiceiuri sa fie practicate mai apoi si in viata de adult. Copiii sunt oglinda parintilor si vor imita obiceiurile alimentare pe care la vad in casa, de aceea este important ca intreaga familie sa aiba un stil de viata sanatos.

Dar, hai sa le luam pe rand si sa vedem, pe parcursul editiei de astazi a emisiunii, cum anume putem sa le implementam celor mici obiceiuri alimentare si de stil de viata mai sanatoase?

Sănătate prin nutriție
Sănătate prin nutriție
Copiii și alimentația sănătoasa – Cum îi putem învăța pe copii principiile unei alimentații sănătoase?
Loading
/

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Crucea, putere sau ocară, cinstire sau lepădare? P3

Crucea, putere sau ocară, cinstire sau lepădare? P3

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.

Despre rugăciune

Despre rugăciune

În această emisiune vom vorbi despre rugăciune. Rugăciunea este vitală pentru omul credincios și definește cel mai plenar relația omului cu Dumnezeu. Ea are și un caracter particular dar și unul public, cu alte cuvinte ne rugăm și acasă dar ne rugăm și la biserică....