Cum evoluează lucrările la centrul de îngrijiri paliative pediatrice pe care îl construiește Arhiepiscopia Clujului

de | feb. 15, 2024

Continuă lucrările de la centrul de îngrijiri paliative pediatrice pe care Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului îl construiește. În prezent se lucrează la demisolul clădirii ce va fi așezată sub ocrotirea Sfântului Hristofor.  

Lucrările de construcție la centrul situat în localitatea Sânnicoară, pe strada Triajului, au început în noiembrie 2023. Până la finalul anului trecut fusese turnată deja fundația edificiului. Împreună cu spațiile adiacente, complexul va măsura 1.400 mp.

Cum evoluează lucrările la centrul de îngrijiri paliative pediatrice pe care îl construiește Arhiepiscopia Clujului

După finalizarea lucrărilor, centrul va oferi gratuit asistență medicală, spirituală, socială și psihologică copiilor cu boli terminale.

„În cadrul centrului, copiii vor participa la activități școlare, iar șederile vor fi oferite nu numai pentru tratament, ci și pentru a le da părinților o perioadă de refacere după efortul constant depus pentru copiii lor”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Proiectul este coordonat de Asociația „Sfântul Nectarie” a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului și Clujului, prezidată de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul.

„Sf. Hristofor” va fi al doilea centru dedicat îngrijirilor paliative construit de arhiepiscopie, după Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, înființat de vrednicul de pomenire Episcop Vasile Flueraș și inaugurat în 2012.

Piatra de temelie a fost sfințită în data de 13 octombrie 2022, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Cei care doresc să contribuie la construcția centrului o pot face prin donații lunare în valoare de 2 euro, trimițând SMS la numărul 8845, cu textul JOY.

De asemenea, sunt acceptate donații în conturile Asociația „Sfântul Nectarie” Cluj:

Lei: RO83BTRLRONCRT00C6603105

Euro: RO25BTRLEURCRT00C6603103

Foto credit: Centrul de îngrijiri paliative pediatrice „Sfântul Hristofor” / Facebook

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română