Depunerea jurământului militar la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Clu-Napoca

de | aug. 4, 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat vineri, 4 august 2023, la ceremonia de depunere a jurământului militar la Școala de Agenți de Poliție ,,Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

Aproape 200 de elevi depus vineri, 4 august 2023, jurământul militar, urmând să se pregătească pentru specializarea Ordine Publică.

Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii, jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, au rostit cei 193 de elevi, dintre care 28 de fete și 165 de băieți. Elevii provin din județele Bihor, Cluj, Maramureș, Sălaj, Alba, Bistrița-Năsăud, Arad, Mureș, Satu Mare, Hunedoara, Suceava, Timiș, Sibiu, Harghita, Botoșani, Iași, Caraș Severin, Constanța, Vâlcea și București.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei a rostit o rugăciune de binecuvântare, i-a felicitat pe elevi și le-a adresat un cuvânt de învățătură.

Inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliție Benone-Marian Matei, le-a transmis un mesaj elevilor, spunându-le că sarcina tinerilor absolvenți nu se va rezuma doar la aplicarea legii, ci și la construirea unui mediu sigur și armonios, pentru toți cetățenii:

În calitate de viitori membri ai forțelor de ordine, veți fi adesea chemați să interveniți în situații de criză și să faceți alegeri dificile. Sarcina voastră nu se va rezuma doar la aplicarea legii, ci și la construirea unui mediu sigur și armonios, pentru toți cetățenii. Veți fi modele pentru alții și veți promova valorile esențiale ale unei societăți corecte. Astăzi, odată cu depunerea Jurământului Militar, începeți o nouă etapă în călătoria voastră către împlinirea visului de a fi polițiști. Nu uitați să rămâneți fideli angajamentului vostru, să vă dedicați cu pasiune acestei profesii și să fiți în permanență deschiși să învățați și să vă dezvoltați abilitățile”.

La festivitate au participat parteneri educaționali ai școlii din domeniul apărării și ordinii publice, reprezentanți ai administrației publice locale și județene, ai instituțiilor universitare de învățământ, parteneri din sectorul privat, familiile și prietenii elevilor.

Înfiinţată în anul 2004, şcoala clujeană de poliţie a pregătit până acum peste 5.500 de agenţi de poliţie, alte două serii de elevi fiind în practică sau pe băncile școlii.

foto credit: Facebook / Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA