Drumul Crucii – stația I

de | mart. 10, 2022

Dragi ascultători, printre întrebările care stau la coadă așteptându-și răspunsul se află și cea despre Drumul Crucii, căreia am decis să-i dăm întâietate, astfel ca emisiunile care o să-i fie dedicate să se încheie exact în Săptămâna Patimilor.

Pentru pelerinii la Locurile Sfinte cele mai frumoase slujbe şi procesiuni ortodoxe au loc acolo în Săptămâna Patimilor. Numărul mare de arhierei, de preoţi, diaconi şi multele mii de credincioşi amplifică sfânta evlavie şi emoţie a fiecărei generaţii ce păşeşte împreună cu Hristos în chip tainic şi pătimitor, dramatic pe Drumul Crucii spre Înviere.

Drumul Crucii, numit în latină Via Crucis sau Via Dolorosa Calea Drurerii, e unul dintre cele mai sfinte locuri ale creștinătății, calea pe care a pornit Iisus ducând crucea în spate până la locul crucificării. Conform obiceiului roman din acele vremi, cei care erau condamnați la moarte erau obligați să traverseze orașul cu crucea în spate având atașate de ea numele și motivul condamnării.

Ortodoxia, întrebări și răspunsuri
Ortodoxia, întrebări și răspunsuri
Drumul Crucii - stația I
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/dpopovici/" target="_self">Pr. Dan Popovici</a>

Pr. Dan Popovici

Duhovnicul Mănăstirii „Sfântul Vasile cel Mare” de la Someșul Cald, județul Cluj.

Emisiuni recente

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P5

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P5

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00.   Focul apare ca element transformator la...

Călăuzirea duhovnicească în BOA

Călăuzirea duhovnicească în BOA

Despre călăuzirea duhovnicească în BOR - tema despre care vom vorbi în această emisiune. O temă care privește pe toți cei interesați de viața spirituală de mântuire . A cere călăuzirea cuiva este un act de smerenie dar și un gând bun cu privire la creditul pe care îl...