Drumul Crucii – stația I

de | mart. 10, 2022

Dragi ascultători, printre întrebările care stau la coadă așteptându-și răspunsul se află și cea despre Drumul Crucii, căreia am decis să-i dăm întâietate, astfel ca emisiunile care o să-i fie dedicate să se încheie exact în Săptămâna Patimilor.

Pentru pelerinii la Locurile Sfinte cele mai frumoase slujbe şi procesiuni ortodoxe au loc acolo în Săptămâna Patimilor. Numărul mare de arhierei, de preoţi, diaconi şi multele mii de credincioşi amplifică sfânta evlavie şi emoţie a fiecărei generaţii ce păşeşte împreună cu Hristos în chip tainic şi pătimitor, dramatic pe Drumul Crucii spre Înviere.

Drumul Crucii, numit în latină Via Crucis sau Via Dolorosa Calea Drurerii, e unul dintre cele mai sfinte locuri ale creștinătății, calea pe care a pornit Iisus ducând crucea în spate până la locul crucificării. Conform obiceiului roman din acele vremi, cei care erau condamnați la moarte erau obligați să traverseze orașul cu crucea în spate având atașate de ea numele și motivul condamnării.

Ortodoxia, întrebări și răspunsuri
Ortodoxia, întrebări și răspunsuri
Drumul Crucii - stația I
Drumul Crucii - stația I
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/dpopovici/" target="_self">Pr. Dan Popovici</a>

Pr. Dan Popovici

Duhovnicul Mănăstirii „Sfântul Vasile cel Mare” de la Someșul Cald, județul Cluj.

Mai multe

Problema politică în opera lui Nicolae Steinhadt

Problema politică în opera lui Nicolae Steinhadt

În seria dialogurilor cu dr. Călin Emilian Cira, doctor în istorie și doctorand în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, abordăm o serie de teme specifice ce se regăsesc în opera scriitorului și monahului Nicolae Steinhardt, cunoscut și ca monahul...

Categoria Psalmilor Didactico-Sapiențiali – Psalmul 88 (89)

Categoria Psalmilor Didactico-Sapiențiali – Psalmul 88 (89)

Acest psalm regal, dar plin de substraturi didactico-sapiențiale, este la bază o rugăciune adresată lui Dumnezeu ca El să onoreze legământul davidic (2 Samuel 7). Conform specialiștilor poemul este atribuit levitului Etan – un înțelept al timpurilor (1 Regi 4, 31; 1...