Hramul Paraclisului Episcopal din Baia-Mare

de | nov. 21, 2017 | Actualitatea religioasă

Marţi, 21 noiembrie 2017, de  praznicul „Intrării în Biserică a Maicii Domnului”, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie în  Paraclisul Episcopal din Baia Mare, cu ocazia hramului.

Din soborul slujitor au făcut parte arhim. Casian Filip, eclesiarhul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, arhim. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial social-filantropic, arhim. Macarie Motogna, stareţul Mănăstirii „Sfânta Ana” Rohia, părintele Teofil Stan, protopopul Lăpuşului și  diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de diaconi şi teologi de la Centrul Eparhial.

În timpul slujbei a fost hirotonit întru preot diaconul Mădălin Vasile Tăut, pe seama bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Iegărişte, Protopopiatul Satu Mare, iar ca diacon tânărul teolog Vlad Ioan Topan.

Despre însemnătatea sărbătorii „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” a vorbit credincioşilor Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin:

           „Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică este un moment duhovnicesc deosebit. De aceea am şi dat acest hram Paraclisului Episcopal, pentru că, în mod simbolic, Episcopia noastră a reintrat în istorie, iar Maica Domnului a devenit şi ocrotitoarea Episcopiei noastre şi a municipiului Baia Mare”, a spus Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin.

 

Andrei Fărcaş

Ultimele articole

Maica Gavrilia Papaiannis și ecumenismul spiritual

Maica Gavrilia Papaiannis și ecumenismul spiritual

La întrebarea pe care Maica Gavrilia o primea adeseori despre popoarele „țărilor dinainte de Hristos”: „De ce îi considerați pe indieni sau pe musulmani sau evrei ca fiind de-ai dumneavoastră?”, răspundea la modul cel mai firesc și simplu: „Pentru că Îl văd pe Hristos...

Agenda ierarhilor în Duminica a 21-a după Rusalii

Agenda ierarhilor în Duminica a 21-a după Rusalii

În Duminica a 21-a după Rusalii (Pilda semănătorului - a Sfinților Părinți de la Sinodul al VII-lea Ecumenic), 17 octombrie 2021, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI,...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Bistrița

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Bistrița

Clericii din Protopopiatul Ortodox Bistrița s-au reunit marți, 12 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă, în prezența ierarhilor Arhiepiscopiei Clujului. Întâlnirea s-a desfășurat la Mănăstirea Piatra Fântânele și a fost precedată de o slujbă de Te...