Hramul Paraclisului Episcopal din Baia-Mare

de | nov. 21, 2017

Marţi, 21 noiembrie 2017, de  praznicul „Intrării în Biserică a Maicii Domnului”, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie în  Paraclisul Episcopal din Baia Mare, cu ocazia hramului.

Din soborul slujitor au făcut parte arhim. Casian Filip, eclesiarhul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, arhim. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial social-filantropic, arhim. Macarie Motogna, stareţul Mănăstirii „Sfânta Ana” Rohia, părintele Teofil Stan, protopopul Lăpuşului și  diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de diaconi şi teologi de la Centrul Eparhial.

În timpul slujbei a fost hirotonit întru preot diaconul Mădălin Vasile Tăut, pe seama bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Iegărişte, Protopopiatul Satu Mare, iar ca diacon tânărul teolog Vlad Ioan Topan.

Despre însemnătatea sărbătorii „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” a vorbit credincioşilor Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin:

           „Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică este un moment duhovnicesc deosebit. De aceea am şi dat acest hram Paraclisului Episcopal, pentru că, în mod simbolic, Episcopia noastră a reintrat în istorie, iar Maica Domnului a devenit şi ocrotitoarea Episcopiei noastre şi a municipiului Baia Mare”, a spus Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin.

 

Andrei Fărcaş

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA