Înălțarea Sfintei Cruci, prăznuită la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

de | sept. 14, 2022

La Praznicul Înălțării Sfintei Cruci, miercuri, 14 septembrie 2022, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Catedrala Mitropolitană „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca.

Din sobor au făcut parte slujitori ai lăcașului de cult și părinți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu, în frunte cu eclesiarhul Catedralei, arhim. Simeon Pintea.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Episcop-vicar Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt de învățătură, îndemnând „să ne apropiem de crucea celuilalt cu sfială” pentru că e taina lui Hristos pe care o săvârșește cu acel om, e taina mântuirii noastre.

„Când te apropii cu sfială de crucea celuilalt, devii apropiatul celui care suferă, devii icoană a celui care suferă și în felul acesta devii icoană a lui Hristos Cel răstignit”, a spus ierarhul.

 

Răspunsurile liturgice au fost date de cântăreții Catedralei.

La Sfânta Liturghie au participat copiii de la Grădinița „Sfântul Stelian” a Arhiepiscopiei Clujului și numeroși credincioși clujeni, iar o parte din cei prezenți au asistat la slujbă în fața Catedralei din Piața Avram Iancu, rugându-se alături de ierarh pentru elevii care recent au început școala, pentru cei aflați în necazuri și suferințe, pentru pacea, sănătatea și mântuirea lumii.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Bisericii „Sfânta Varvara” din Salina Ocna Dej

Hramul Bisericii „Sfânta Varvara” din Salina Ocna Dej

În ziua de cinstire a Sfintei Mari Mucenițe Varvara, luni, 4 decembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la biserica din subteranul Salinei Ocna Dej, cu...