„Internetul trebuie folosit în mod responsabil.” | Silviu Vârva, Dir. Adj al Direcției Județene de Statistică Cluj

de | mart. 22, 2024

Cât și în ce scop folosim internetul?

Institutul Național de Statistică a făcut publice în aceste zile, informații noi privind accesul la internet al românilor și mai ales în ceea ce privește scopurile pentru care a fost utilizat.
Astfel, în anul 2023, printre cele mai frecvente scopuri pentru care a fost accesat internetul se numără cele legate de comunicare, în special prin utilizarea rețelelor de socializare (84,4% dintre persoane), însă de un interes ridicat se bucură și accesarea informațiilor, 62,3% dintre persoane citind site-urile de știri /ziare/ reviste.

Ce date relevante sunt important de reținut la nivel national privind accesul la internet al românilor și mai ales în ceea ce privește scopurile pentru care a fost utilizat, dar și cum ne poziționăm față de media Uniunii Europene, am aflat de la dl Silviu Vârva, directorul-adjunct al Direcției Județene de Statistică Cluj, despre accesul populației la tehnologia informațiilor şi comunicațiilor.

Tot din interviul oferit de invitatul nostru am aflat informații prețioase privind profilului teritorial în ceea ce privește folosirea internetului, dar și despre clasificarea socială și din punctual de vedere al aparaturii folosite, a utilizatorilor de on-line.

Vă invităm să ascultați interviul.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
„Internetul trebuie folosit în mod responsabil.” | Silviu Vârva, Dir. Adj al Direcției Județene de Statistică Cluj
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ramocian/" target="_self">Ramona Mocian</a>

Ramona Mocian

Mediator, jurist, președinte al Corpului Profesional al Mediatorilor Cluj.

Emisiuni recente

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P5

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P5

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00.   Focul apare ca element transformator la...

Călăuzirea duhovnicească în BOA

Călăuzirea duhovnicească în BOA

Despre călăuzirea duhovnicească în BOR - tema despre care vom vorbi în această emisiune. O temă care privește pe toți cei interesați de viața spirituală de mântuire . A cere călăuzirea cuiva este un act de smerenie dar și un gând bun cu privire la creditul pe care îl...