Liturghia și viața cea de toate zilele

de | mart. 22, 2024

Pe parcursul Postului Mare, în general, comunitățile creștine sunt mai sensibile, mai atente la chemările Evangheliei. Sensibilitatea față de chemările Evangheliei înseamnă mai multă rugăciune, sporirea faptelor bune și controlul pornirilor păcătoase.

Postul Mare este o perioadă de asceză, de reținere, de bunăcuviință, de cumpătare. Acestea sunt, de fapt, cuvintele-cheie, care definesc întreaga perioadă prepascală și definesc întreaga chemare a creștinului.

La această chemare contribuie, într-o bună măsură, și celebrările liturgice din această perioadă. Aici ne aducem aminte, în special, de Liturghia Darurilor mai înainte-sfințite, care domină întreg arealul liturgic al perioadei dinainte de Paști.

Cult și Cultură
Cult și Cultură
Liturghia și viața cea de toate zilele
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ioanbizau/" target="_self">Pr. Prof. Ioan Bizău</a>

Pr. Prof. Ioan Bizău

Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunilor „Cult și Cultură” și „Evanghelie și Liturghie” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P5

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P5

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00.   Focul apare ca element transformator la...

Călăuzirea duhovnicească în BOA

Călăuzirea duhovnicească în BOA

Despre călăuzirea duhovnicească în BOR - tema despre care vom vorbi în această emisiune. O temă care privește pe toți cei interesați de viața spirituală de mântuire . A cere călăuzirea cuiva este un act de smerenie dar și un gând bun cu privire la creditul pe care îl...