Mitropolitul Clujului a binecuvântat capela mortuară din localitatea Berchieșu

de | sept. 16, 2020 | Actualitatea religioasă

Capela mortuară din localitatea clujeană Berchieșu a fost binecuvântată marți, 15 septembrie 2020, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

Slujba a început la ora 12:00, pe platoul din fața capelei și alături de ierarh a fost prezent un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte: consilierul pe probleme de misiune și protocol al Eparhiei, arhid. Claudiu Grama, protopopul de Turda, preotul Alexandru Rus, preotul paroh Florin Negru, starețul Mănăstirii Soporu de Câmpie, arhim. Ilie Hanuschi și alți preoți de la parohiile învecinate.

Proiectul capelei a fost inițiat și realizat de Primăria și Consiliul Local Frata, iar la eveniment au participat autoritățile locale și județene, alături de localnici, mulți îmbrăcați în straie populare.

Pentru implicarea la edificarea capelei, primar comunei Frata, Vasile Trif, a primit din partea Înaltpreasfințitului Andrei distincția ,,Gramata Mitropolitană”, însoțită de Sfânta Scriptură.

La final, preotul paroh a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, autorităților, echipei de constructori și tuturor celor prezenți la eveniment.

Ultimele articole

Maica Gavrilia Papaiannis și ecumenismul spiritual

Maica Gavrilia Papaiannis și ecumenismul spiritual

La întrebarea pe care Maica Gavrilia o primea adeseori despre popoarele „țărilor dinainte de Hristos”: „De ce îi considerați pe indieni sau pe musulmani sau evrei ca fiind de-ai dumneavoastră?”, răspundea la modul cel mai firesc și simplu: „Pentru că Îl văd pe Hristos...

Agenda ierarhilor în Duminica a 21-a după Rusalii

Agenda ierarhilor în Duminica a 21-a după Rusalii

În Duminica a 21-a după Rusalii (Pilda semănătorului - a Sfinților Părinți de la Sinodul al VII-lea Ecumenic), 17 octombrie 2021, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI,...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Bistrița

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Bistrița

Clericii din Protopopiatul Ortodox Bistrița s-au reunit marți, 12 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă, în prezența ierarhilor Arhiepiscopiei Clujului. Întâlnirea s-a desfășurat la Mănăstirea Piatra Fântânele și a fost precedată de o slujbă de Te...