Mitropolitul Clujului a binecuvântat capela mortuară din localitatea Berchieșu

de | sept. 16, 2020

Capela mortuară din localitatea clujeană Berchieșu a fost binecuvântată marți, 15 septembrie 2020, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

Slujba a început la ora 12:00, pe platoul din fața capelei și alături de ierarh a fost prezent un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte: consilierul pe probleme de misiune și protocol al Eparhiei, arhid. Claudiu Grama, protopopul de Turda, preotul Alexandru Rus, preotul paroh Florin Negru, starețul Mănăstirii Soporu de Câmpie, arhim. Ilie Hanuschi și alți preoți de la parohiile învecinate.

Proiectul capelei a fost inițiat și realizat de Primăria și Consiliul Local Frata, iar la eveniment au participat autoritățile locale și județene, alături de localnici, mulți îmbrăcați în straie populare.

Pentru implicarea la edificarea capelei, primar comunei Frata, Vasile Trif, a primit din partea Înaltpreasfințitului Andrei distincția ,,Gramata Mitropolitană”, însoțită de Sfânta Scriptură.

La final, preotul paroh a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, autorităților, echipei de constructori și tuturor celor prezenți la eveniment.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...