Mitropolitul Clujului a binecuvântat capela mortuară din localitatea Berchieșu

de | sept. 16, 2020 | Actualitatea religioasă

Capela mortuară din localitatea clujeană Berchieșu a fost binecuvântată marți, 15 septembrie 2020, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

Slujba a început la ora 12:00, pe platoul din fața capelei și alături de ierarh a fost prezent un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte: consilierul pe probleme de misiune și protocol al Eparhiei, arhid. Claudiu Grama, protopopul de Turda, preotul Alexandru Rus, preotul paroh Florin Negru, starețul Mănăstirii Soporu de Câmpie, arhim. Ilie Hanuschi și alți preoți de la parohiile învecinate.

Proiectul capelei a fost inițiat și realizat de Primăria și Consiliul Local Frata, iar la eveniment au participat autoritățile locale și județene, alături de localnici, mulți îmbrăcați în straie populare.

Pentru implicarea la edificarea capelei, primar comunei Frata, Vasile Trif, a primit din partea Înaltpreasfințitului Andrei distincția ,,Gramata Mitropolitană”, însoțită de Sfânta Scriptură.

La final, preotul paroh a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, autorităților, echipei de constructori și tuturor celor prezenți la eveniment.

Ultimele articole

28 septembrie – Cuviosul Hariton Mărturisitorul

28 septembrie – Cuviosul Hariton Mărturisitorul

Cuviosul Hariton Mărturisitorul († 274) s-a născut în orașul Licaonia – Asia Mică. A fost prins în timpul împăratului Aurelian (270-275), supus supliciilor și întemnițat. Abia după moartea împăratului Cuviosul Hariton și-a redobândit libertatea. Retrăgându-se în...

Copii din zona Gherlei, ajutați de Biserică să meargă la școală

Copii din zona Gherlei, ajutați de Biserică să meargă la școală

În urma campaniei filantropice „Un ghiozdan echipat pentru un copil vulnerabil, o șansă la educație performantă și la un viitor mai bun”, demarată de Asociația Filantropia Ortodoxă filiala Gherla și Serviciul de Asistență Comunitară din cadrul Protopopiatului Ortodox...