Mitropolitul Clujului a binecuvântat capela mortuară din localitatea Berchieșu

de | sept. 16, 2020 | Actualitatea religioasă

Capela mortuară din localitatea clujeană Berchieșu a fost binecuvântată marți, 15 septembrie 2020, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

Slujba a început la ora 12:00, pe platoul din fața capelei și alături de ierarh a fost prezent un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte: consilierul pe probleme de misiune și protocol al Eparhiei, arhid. Claudiu Grama, protopopul de Turda, preotul Alexandru Rus, preotul paroh Florin Negru, starețul Mănăstirii Soporu de Câmpie, arhim. Ilie Hanuschi și alți preoți de la parohiile învecinate.

Proiectul capelei a fost inițiat și realizat de Primăria și Consiliul Local Frata, iar la eveniment au participat autoritățile locale și județene, alături de localnici, mulți îmbrăcați în straie populare.

Pentru implicarea la edificarea capelei, primar comunei Frata, Vasile Trif, a primit din partea Înaltpreasfințitului Andrei distincția ,,Gramata Mitropolitană”, însoțită de Sfânta Scriptură.

La final, preotul paroh a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, autorităților, echipei de constructori și tuturor celor prezenți la eveniment.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...