Praznicul Nașterii Domnului | Rânduieli speciale, istoric și situații excepționale

de | dec. 18, 2023

Bine v-am regăsit, dragi prieteni!

Ne aflăm într-o perioadă cu totul specială a anului bisericesc. Câteva zile ne mai despart de marele praznic al Nașterii Domnului, atunci când Logos-ul născut mai înainte de veci primește înomenirea, ia chip de rob și se naște în ieslea din Betleem.

Interviul nostru își propune să ofere o perspectivă de ansamblu asupra oficiului liturgic specific praznicului Nașterii Domnului. În cadrul acestuia, Părintele Simeon Pintea, Eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca și titularul catedrei de Liturgică a Facultății de Teologie Ortodoxă din municipiul nostru, ne-a vorbit despre slujbele săvârșite în această săptămână, istoria acestora, rânduielile speciale pe care le urmează, precum și despre tipicul excepțional urmat în cazul anilor când Ajunul sau Ziua Praznicului coincid cu ziua Duminicii, zi a Învierii. De asemenea, părintele eclesiarh ne-a expus, la final, și programul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, precum și slujirile arhierești oficiate cu această ocazie.

Audiție cu folos! Sărbători binecuvântate și La mulți ani!

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Praznicul Nașterii Domnului | Rânduieli speciale, istoric și situații excepționale
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Interviu
Aniversare Radio Cluj – 70 de ani  | Manager Bogdan Roșca (AUDIO)

Aniversare Radio Cluj – 70 de ani | Manager Bogdan Roșca (AUDIO)

Radio Cluj – parte a Societății Române de Radiodifuziune, a aniversat 70 de ani de la primul semnal în eter, un moment special pe care Radio Renașterea l-a marcat prin invitația pe care a lansat-o managerului instituției, dl Bogdan Roșca-Zasmescu, de a ne vorbi despre...