„Pe aripi de înger!” cu Mihaela Gligan

de | aug. 18, 2023

Literatura pentru copii ne poartă pe aripi de înger, afirmă scriitoarea Mihaela Gligan, autoarea romanului „Rănile orgoliului”, precum și a mai multor cărți de povești pentru cei mici.

Literatura pentru copii aduce bucurie și îi fascinează, prin farmecul și bogăția ei, nu numai pe cei mici, ci și pe cei mari. Aceasta deschide orizonturi nebănuite și are un pronunțat caracter formativ și educativ. De altfel, nu întâmplător, criticul și istoricul literar George Călinescu spunea: „Copilul se naște curios de lume și nerăbdător de a se orienta în ea. Literatura care îî satisface această pornire îl încântă”. A scrie literatură pentru copii, și mai ales pentru copiii de astăzi, cei ai secolului al XXI-lea, cei pentru care internetul și tehnologia reprezintă cea mai facilă și la îndemână cale de comunicare, nu este ușor și nu este un demers la îndemâna oricui. Cu atât mai mult, a scrie literatură creștină pentru copii, reprezintă, în lumea de azi, o mare provocare. Fără un dar special de la Dumnezeu, fără talent, dăruire, sensibilitate, emoție și o înțelegere profundă a universului celor mici, este imposibil de ajuns la inima și mintea lor și de a le capta interesul. Scriitoarea Mihaela Gligan și-a asumat pe deplin această cale grea a scrisului pentru copii, din multiple perspective: la început, din dorința de a lăsa ceva frumos în lume, de a le vorbi, prin cărți, copiilor și părinților despre credință și iubire, apoi, după anii de studiu și doctorat, în calitate de învățătoare, chemată să educe și să modeleze sufletele și caracterele celor mici, iar de curând, în calitate de mamă.

Indiferent de vârstă, avem nevoie cu toții, pe tot parcursul vieții noastre, și mai ales în clipe grele, să fim purtați „Pe aripi de înger!” Cu bucurie vă facem părtași la o întâlnire plină de sensibilitate și emoție cu tânăra scriitoare și mămică, Mihaela Gligan. Vom păși în lumea fascinantă a poveștilor pentru copii și vom afla ce înseamnă să imaginezi și să creezi o lume de întâmplări și personaje pentru toți cei care iubesc poveștile și care, în inima lor, încă mai păstrează ceva din inocența copilăriei.

„Pe aripi de înger!” cu Mihaela Gligan

Radio Renasterea
Radio Renasterea
„Pe aripi de înger!” cu Mihaela Gligan
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Unversul ideilor
Episcopul Nicolae Ivan – Omul și Ierarhul

Episcopul Nicolae Ivan – Omul și Ierarhul

În fiecare an, la data de 3 februarie, ne amintim cu recunoștință și mulțumire de vrednicul de pomenire episcopul Nicolae Ivan, primul episcop al Vadului, Feleacului și Clujului, cel care, prin jertfă, credință, înțelepciune, curaj și determinare, în vremuri...