Pe cine botezăm? Ce ne spune Biblia? P3

de | feb. 13, 2024

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00 – 20:22.

 

„Fiindcă ce vor face cei care se botează pentru morţi? Dacă morţii nu înviază nicidecum, pentru ce se mai botează pentru ei?”  (I Corinteni 15, 29)

Corintenii se botezau încă o dată pentru cei dragi ai lor care au murit nebotezați. De ce? Pentru că erau convinși că fără Botez, nu există mântuire. În virtutea credinței pe care o aveau, au crezut că dacă se botează pentru cei morți, Dumnezeu va primi Botezul acesta ca și cum ar fi fost administrat acelora. Iată cât de puternică era credința că dacă moare cineva nebotezat rămâne fără Iisus! Și cred că sunteți conștienți că dintre cei morți ai corintenilor nu făceau parte doar cei în vârstă, ci și copii”

Studiu Biblic
Studiu Biblic
Pe cine botezăm? Ce ne spune Biblia? P3
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/steliantofana/" target="_self">Pr. Prof. Stelian Tofană</a>

Pr. Prof. Stelian Tofană

Profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, titularul catedrei de „Studiul Noului Testament”.

Emisiuni recente