Premii UBB de excelență, acordate unor profesori din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca

de | feb. 1, 2022

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a decernat luni, 31 ianuarie 2022, în cadrul unei ceremonii online, premiile de excelență pentru activitatea de înaltă ținută academică desfășurată în anul 2021.

Premiile au fost acordate pentru excelenţa în activitatea didactică, în cercetarea ştiinţifică și în relația cu societatea, dar și în alte domenii de activitate.

Din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă, premii de excelență au primit următorii:

  • prof. univ. dr. Stelian Tofană, titularul Catedrei de Noul Testament, a primit Premiul de Excelență pentru servicii inovative și culturale către societate.
  • univ. dr. Nicușor Turcan, de la Catedra de Istoria filosofiei și Teologie fundamentală și dogmatică, a primit Premiul de Excelență în cercetarea științifică.
  • lect. univ. dr. Daniel Mocanu, de la Catedra de Muzică bisericească şi Ritual, a primit Premiul de Excelență didactică.

Acordarea premiilor pentru excelență a devenit o tradiție a Universității Babeș-Bolyai, înscriindu-se în încercarea de susținere cât mai intensă a excelenței în tot ceea ce comunitatea UBB întreprinde, fie că este vorba despre domeniul didactic, cel al cercetării sau oricare alt domeniu pe care UBB îl abordează, informează reprezentanții UBB.

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca îşi are începuturile în anul 1924, prin înfiinţarea Ins­titutului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, de către vrednicul de pomenire Episcop Nicolae Ivan. După o istorie frământată, în care activitatea institutului a fost chiar sistată (între 1952 şi 1990), potrivit protocoalelor încheiate între Ministerul Învăţământului şi Patriarhia Română, începând din anul universitar 1992-1993, Institutul Teologic din Cluj, reînființat în 1990, a fost integrat în Universitatea „Babeş-Bolyai”, primind numele de Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca.

Foto credit: captură video YouTube – Universitatea Babeș-Bolyai

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...